Лайм

Підходить для борщу і салатів: як приготувати соковитий маринований буряк на зиму

Доступний рецепт консервації, який легко приготувати

Консервація – найкращий спосіб зберегти овочі, а також спростити приготування популярних страв. Якщо ви вже закрили на зиму салат з буряка, візьміть на замітку рецепт маринованого буряка. Він виходить ніжним, соковитим і злегка солодкуватим, підходить для борщу та будь-яких салатів з буряком.

Читайте також: Стоятиме до зими: як приготувати борщову заправку довгого зберігання.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: буряк маленький, лавровий лист, перець горошком, гвоздика.

Для маринаду на 1 л води: сіль (2 ст.л.), цукор (3 ст.л.), оцет 9% (4 ст.л.).

Приготування:

Буряк промийте і відваріть до готовності. Він має бути трохи твердим, але не жорстким, інакше "вистрелить" прямо в банках. Готові буряки залийте холодною водою, щоб вони швидше охолонули. Зніміть шкірку.

У чисті банки викладіть по одному лавровому листку, по 3-4 горошини перцю, по одній гвоздиці. Наповніть очищеним буряком.

Читайте також: Таку консервацію куштували не всі: як закрити на зиму мариновані кавуни в банках.

Приготуйте маринад. Каструлю наповніть водою та поставте на вогонь. Після закипання додайте сіль та цукор, добре перемішайте, щоб розчинилися всі кристали. Далі влийте оцет. Як тільки закипить – маринад готовий.

Важливо! Об'єм води та кількість спецій регулюйте по тому, скільки ви плануєте закрити банок. Зазвичай, цього маринаду вистачає на 2,5-5 банки по 0,5 л.

Банки залийте гарячим маринадом і щільно закрутіть гвинтовою кришкою або закатайте. Далі буряк на зиму в банках потрібно простерилізувати. Для цього візьміть велику каструлю, застеліть дно рушником та встановіть банки. Налийте до половини води та з моменту закипання варіть 15 хвилин.

Далі банки охолодіть та поставте на зберігання у темне прохолодне місце.

Раніше ми розповідали, як зробити мариновані сливи на зиму.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді  

Сандалі дідуся і слінгбекі: стилістка назвала головні взуттєві тренди цього літа

Модельєр продемонструвала, які варіанти модного взуття доглянути на літній сезон, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу