Лайм

Що можна приготувати на Хелловін: рецепт солодких булочок з гарбузом і карамеллю

Побалуйте своїх близьких

Щороку наприкінці жовтня багато людей відзначають Хелловін або, як його ще називають, День усіх святих. І якщо ви вже вигадали, який оригінальний макіяж зробити на тематичну вечірку, приготуйте на свято щось смачне. theLime підібрав простий рецепт булочок з гарбузом і карамельним соусом.

Читайте також: Що приготувати на Хелловін-2023: рецепт пісочного печива "Пальці відьми" став хітом.

Фото: скріншот із youtube.com

Інгредієнти для тіста: пресовані дріжджі (15 г) або сухі дріжджі (5-7 г), молоко (350 мл), борошно (510 г), цукор (60 г), сіль (8 г), олія (65 г).

Інгредієнти для начинки: гарбуз (у сирому вигляді 900 г), цукор (3-5 ст. л.), кориця (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для карамельного соусу: борошно (1 ст. л.), цукор (150 г), олія (50 г), молоко (150 мл).

Приготування:

У глибоку миску викладаємо інгредієнти для тіста: пресовані дріжджі кришимо руками, додаємо молоко, борошно. Починаємо замішувати тісто руками або ж у спеціальному комбайні. Потім додаємо цукор, продовжуємо вимішувати, потім сіль і розм'якшене вершкове масло.

Миску змащуємо олією і викладаємо на неї отримане тісто. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці приблизно на 50-60 хвилин.

Читайте також: Гарбузові кекси на Хелловін: як приготувати мафіни з простим тематичним декором.

Тим часом підготуємо гарбуз для начинки: промиваємо його під проточною водою, розрізаємо, вичищаємо насіння. Шматочки гарбуза викладаємо на тарілку, зверху накриваємо поліетиленовим пакетом та зав'язуємо. Ставимо в мікрохвильову піч на найбільшу потужність приблизно на 2 хвилини. Потім чекаємо, поки м'якоть гарбуза охолоне. Якщо немає мікрохвильової печі, гарбуз можна зварити або ж запекти в духовці.

Для приготування карамельного соусу беремо сковороду і розігріваємо борошно на ній приблизно 3 хвилини. Потім додаємо цукор та вершкове масло, продовжуємо все ретельно перемішувати, потім поступово вливаємо молоко. Проварюємо приблизно 1 хвилину, знімаємо з вогню і перебиваємо його в блендері для однорідної консистенції.

Читайте також: Яку зачіску зробити дівчинці на Хелловін: два простих та веселих варіанти до свята.

Тепер візьмемося за тісто, яке підходило 1 годину. Робочу поверхню змащуємо олією, викладаємо на неї дріжджове тісто, обминаємо його руками, щоб випустити бульбашки повітря. Розгортаємо в прямокутний пласт і викладаємо на нього м'якоть гарбуза.

Зверху посипаємо цукром та корицею, а потім загортаємо тісто в рулет, скріплюємо краї. Розрізаємо за допомогою нитки на невеликі шматочки. Викладаємо їх у форму для випікання, змащену олією. Залишаємо ще на 30 хвилин, а потім відправляємо в розігріту до 175 °С духовку.

Випікаємо булочки з гарбузовою начинкою 35-40 хвилин. Дістаємо, чекаємо, доки вони трохи охолонуть, і поливаємо карамельним соусом.

Подаємо ароматний десерт із гарбуза до святкового столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Американський гарбузовий пиріг варто додати в свою книгу рецептів: готується дуже просто.
  2. Топ-3 рецепти з гарбуза, які можна готувати на сніданок, обід та вечерю.
  3. Найсмачніший напій на зиму: як приготувати гарбузовий сік з апельсином.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг