Лайм

Топ-3 рецепти з гарбуза, які можна готувати на сніданок, обід і вечерю

Ці страви робляться досить швидко

Якщо ви полюбляєте страви з гарбуза, у нас є для вас кілька ідей в запасі. Раніше ми ділилися рецептом гарбузового пирога-запіканки, а цього разу розповімо про рецепти, які підійдуть для різних прийомів їжі: сніданку, обіду та вечері. Про те, як приготувати кашу, крем-суп та оладки на основі цього компоненту, дізнаєтесь на сторінці нижче.

Читайте також: Рецепт бананового хліба став хітом у мережі: як його приготувати.

Фото: unsplash.com

Гарбузова каша

Інгредієнти: 500 г гарбуза, 100 г рису, 300 мл води, 400-500 мл молока, 2 ст л цукру (1 л можна замінити на ванільний цукор), щедра дрібка солі. Масло, мед – додаємо перед подачею.

Приготування: гарбуз чистимо і натираємо на терці. В каструлю відправляємо гарбуз, рис, воду, цукор і сіль. Доводимо всю масу до кипіння. Після закипання вливаємо молоко і варимо на мінімальному вогні, час від часу помішуючи – близько 25-30 хв. Якщо потрібно скоригувати густину кашки, можна додати трішки молока. Коли каша готова, вимикаємо вогонь, ще раз все перемішуємо та накриваємо кришкою. Перед подачею страви на стіл за бажання додаємо масло та мед. Смачного!

Фото: instagram.com/anny.cooking

Гарбузовий крем-суп

Інгредієнти на 2-2,5 л готової страви: 1 гарбуз - 1-1,2 кг, 1 середня морква, 1 середня цибуля, 1 маленька головка часнику, 3 середні картоплини, 150 мл вершків від 20%, 1 л води або бульйону. Прянощі: 1/3 ч л куркуми, 1/3 ч л меленого імбиру, дрібка мускатного горіху, сіль по смаку, лавровий лист, олія.

Приготування: нарізаємо цибулю, моркву, розрізаємо навпіл гарбуз, надрізаємо верх часнику, поливаємо олією. Всі ці компоненти накриваємо фольгою і відправляємо запікатися у духовку на 40 хвилин. Температура випікання – 180 градусів. Після приготування даємо інгредієнтам охолонути.

Тим часом у окремій ємності ставимо кип’ятитися воду, додаємо туди нарізану картоплю, лавровий лист і доводимо до готовності картоплі, а також додаємо наші запечені раніше компоненти. Також не забуваємо про вершки та спеції. Дістаємо лавровий лист і збиваємо суп блендером. Після цього повертаємо його на вогонь, доводимо до кипіння і за необхідності доливаємо ще води, якщо суп надто густий.

Готовий ніжний суп можна подавати з сухариками, підсмаженим курячим філе або з грінками з сиром.

Читайте на тему: Перець в томаті – класичний рецепт консервації на зиму: як його приготувати.

Фото: instagram.com/anny.cooking

Гарбузові оладки

Інгредієнти: 200 г гарбуза, 2 яйця, 2 ч л цукру, дрібка солі, 250 мл кефіру, ½ ч л соди, 150 г борошна.

Приготування: гарбуз очищаємо і натираємо м'якоть на дрібній тертці. Додаємо до нього яйця, сіль та цукор. Вливаємо туди ж кефір із содою і все ретельно перемішуємо. Поступово додаємо борошно, щоб тісто не було рідким.

Ставимо розігріватися сковорідку, змащуємо її олією. Коли поверхня добре нагрілася, починаємо смажити наші оладки. Готуємо їх по кілька хвилин з кожної сторони. Оладки смажимо на помірному середньому вогні. Поява приємного рум'яного кольору вказує на те, що страва готова і її можна знімати з плити. Готовій страві даємо час охолонути, після чого насолоджуємося неповторним смаком.

Фото: instagram.com/katya_yarovaya_90

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії