Лайм

Простіший за шарлотку: як приготувати смачний та ароматний апельсиновий пиріг

Цей рецепт точно стане одним з найулюбленіших

Шарлотка - популярний пиріг на основі яблук, який готується доволі просто і завжди дивує приємним смаком. Окрім цієї страви, можна також зробити ароматний апельсиновий пиріг - у приготуванні він ще легший за шарлотку, проте не менш смачний. Як його приготувати своїми руками та що для цього знадобиться - знайдете далі на сторінці.

Інгредієнти: 2 яйця, 150 г цукру, 100 г 15% сметани, 80 г вершкового масла, 200 г борошна, 0,5 ч л розпушувача, 1-2 апельсини, цукрова пудра.

Читайте також: Смачно і швидко: рецепт салату з тунцем, який можна намазати на бутерброди.

Фото: instagram.com/polli_cooking

Приготування: окремій ємності з'єднуємо яйця, цукор, сметану та розтоплене вершкове масло. Всі компоненти ретельно перемішуємо. Далі всипаємо борошно з розпушувачем та додаємо цедру одного апельсина, замішуємо однорідне тісто за допомогою силіконової лопатки.

Дно форми застилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом і посипаємо цукровою пудрою. Викладаємо на дно форми нарізаний тоненькими скибочками апельсин та заливаємо тісто. Розрівнюємо його по всій площині форми. Десерт відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо деревʼяною паличкою.

Готову страву дістаємо з форми, перевертаємо і знімаємо пергамент. Даємо пирогу трохи часу охолонути, після чого насолоджуємося його ніжним та приємним смаком.

Читайте на тему: Найпростіший рецепт гарбузового печива, з яким впорається навіть кулінар-початківець.

Фото: instagram.com/polli_cooking

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги