Лайм

Простіший за шарлотку: як приготувати смачний та ароматний апельсиновий пиріг

Цей рецепт точно стане одним з найулюбленіших

Шарлотка - популярний пиріг на основі яблук, який готується доволі просто і завжди дивує приємним смаком. Окрім цієї страви, можна також зробити ароматний апельсиновий пиріг - у приготуванні він ще легший за шарлотку, проте не менш смачний. Як його приготувати своїми руками та що для цього знадобиться - знайдете далі на сторінці.

Інгредієнти: 2 яйця, 150 г цукру, 100 г 15% сметани, 80 г вершкового масла, 200 г борошна, 0,5 ч л розпушувача, 1-2 апельсини, цукрова пудра.

Читайте також: Смачно і швидко: рецепт салату з тунцем, який можна намазати на бутерброди.

Фото: instagram.com/polli_cooking

Приготування: окремій ємності з'єднуємо яйця, цукор, сметану та розтоплене вершкове масло. Всі компоненти ретельно перемішуємо. Далі всипаємо борошно з розпушувачем та додаємо цедру одного апельсина, замішуємо однорідне тісто за допомогою силіконової лопатки.

Дно форми застилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом і посипаємо цукровою пудрою. Викладаємо на дно форми нарізаний тоненькими скибочками апельсин та заливаємо тісто. Розрівнюємо його по всій площині форми. Десерт відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо деревʼяною паличкою.

Готову страву дістаємо з форми, перевертаємо і знімаємо пергамент. Даємо пирогу трохи часу охолонути, після чого насолоджуємося його ніжним та приємним смаком.

Читайте на тему: Найпростіший рецепт гарбузового печива, з яким впорається навіть кулінар-початківець.

Фото: instagram.com/polli_cooking

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні