Лайм

Як самостійно засолити червону рибу на Новий рік: за цим рецептом вона виходить дуже смачною

Зробити це простіше простого

Червона риба на новорічному столі – одна із найпопулярніших закусок. Її використовують для приготування бутербродів, тарталеток, салатів, млинців та інших страв. І якщо ви плануєте зробити слойки з крем-сиром і фореллю або сьомгою, радимо самостійно засолити її. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як приготувати млинці з червоною рибою та вершковим сиром на Новий рік: простий рецепт.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: філе лосося або будь-якої іншої червоної риби (0,5 кг), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.).

Приготування:

Беремо філе лосося залишаємо його зі шкіркою, яку попередньо можна очистити від луски. За допомогою спеціального пінцета витягуємо всі кісточки.

Рибу промиваємо під холодною проточною водою, витираємо паперовими серветками з усіх боків.

У миску висипаємо сіль та цукор, перемішуємо. Потім натираємо червону рибу з усіх боків отриманою сумішшю.

Посуд, в якому засолюватиметься лосось, також трохи присипаємо сумішшю солі та цукру. Викладаємо філе шкіркою верх і зверху ще присипаємо. Накриваємо лоток кришкою та відправляємо рибу в холодильник приблизно на 2-4 дні.

Через зазначений проміжок часу зливаємо розсіл, що утворився. Якщо рибу необхідно зберегти на кілька днів, зверху поливаємо олією так вона краще збережеться.

Цікаві новини для вас:

  1. Як смачно запекти сьомгу у духовці на Новий рік: простий рецепт.
  2. Нетрадиційний салат олів'є: як приготувати його по-новому з тунцем і без майонезу.
  3. Готуємо на Новий рік смачну заливну рибу - рецепт, про який не скажуть "гидота".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні