Червона риба на новорічному столі – одна із найпопулярніших закусок. Її використовують для приготування бутербродів, тарталеток, салатів, млинців та інших страв. І якщо ви плануєте зробити слойки з крем-сиром і фореллю або сьомгою, радимо самостійно засолити її. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як приготувати млинці з червоною рибою та вершковим сиром на Новий рік: простий рецепт.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: філе лосося або будь-якої іншої червоної риби (0,5 кг), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.).

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Беремо філе лосося залишаємо його зі шкіркою, яку попередньо можна очистити від луски. За допомогою спеціального пінцета витягуємо всі кісточки.

Рибу промиваємо під холодною проточною водою, витираємо паперовими серветками з усіх боків.

У миску висипаємо сіль та цукор, перемішуємо. Потім натираємо червону рибу з усіх боків отриманою сумішшю.

Посуд, в якому засолюватиметься лосось, також трохи присипаємо сумішшю солі та цукру. Викладаємо філе шкіркою верх і зверху ще присипаємо. Накриваємо лоток кришкою та відправляємо рибу в холодильник приблизно на 2-4 дні.

Через зазначений проміжок часу зливаємо розсіл, що утворився. Якщо рибу необхідно зберегти на кілька днів, зверху поливаємо олією так вона краще збережеться.

Цікаві новини для вас:

  1. Як смачно запекти сьомгу у духовці на Новий рік: простий рецепт.
  2. Нетрадиційний салат олів'є: як приготувати його по-новому з тунцем і без майонезу.
  3. Готуємо на Новий рік смачну заливну рибу - рецепт, про який не скажуть "гидота".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.