Червона риба на новорічному столі – одна із найпопулярніших закусок. Її використовують для приготування бутербродів, тарталеток, салатів, млинців та інших страв. І якщо ви плануєте зробити слойки з крем-сиром і фореллю або сьомгою, радимо самостійно засолити її. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як приготувати млинці з червоною рибою та вершковим сиром на Новий рік: простий рецепт.
Інгредієнти: філе лосося або будь-якої іншої червоної риби (0,5 кг), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.).
Приготування:
Беремо філе лосося – залишаємо його зі шкіркою, яку попередньо можна очистити від луски. За допомогою спеціального пінцета витягуємо всі кісточки.
Рибу промиваємо під холодною проточною водою, витираємо паперовими серветками з усіх боків.
У миску висипаємо сіль та цукор, перемішуємо. Потім натираємо червону рибу з усіх боків отриманою сумішшю.
Посуд, в якому засолюватиметься лосось, також трохи присипаємо сумішшю солі та цукру. Викладаємо філе шкіркою верх і зверху ще присипаємо. Накриваємо лоток кришкою та відправляємо рибу в холодильник приблизно на 2-4 дні.
Через зазначений проміжок часу зливаємо розсіл, що утворився. Якщо рибу необхідно зберегти на кілька днів, зверху поливаємо олією – так вона краще збережеться.
- Раніше ми розповіли, як приготувати легкі тарталетки із сиром та червоною рибою.
- Читайте також на theLime, як зробити новорічний салат із сьомгою.
Цікаві новини для вас:
- Як смачно запекти сьомгу у духовці на Новий рік: простий рецепт.
- Нетрадиційний салат олів'є: як приготувати його по-новому з тунцем і без майонезу.
- Готуємо на Новий рік смачну заливну рибу - рецепт, про який не скажуть "гидота".
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.