Консервований тунець – універсальний інгредієнт, який можна додавати в салати, макарони та спагетті або в якості начинки для піци. І якщо ви вже пробували робити рибні котлети з тунця, на цей раз урізноманітніть своє меню іншими стравами. theLime ділиться простими рецептами.
Читайте також: Як смачно приготувати салат з тунцем: рецепт з авокадо та оливками.
Салат із тунцем
Інгредієнти: мікс зелені, яйце (1 шт.), консервована кукурудза, помідори чері, консервований тунець.
Інгредієнти для заправки: гірчиця в зернах (1 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.), сік лимонний (1 ч. л.), бальзамічний крем.
Приготування:
Зелень попередньо промиваємо у проточній воді. Викладаємо в салатник.
Яйце відварюємо вкруту, очищаємо і нарізаємо кубиком. Додаємо до зелені разом із консервованою кукурудзою. Також відправляємо в салатник тунець із банки.
Помідори чері промиваємо в проточній воді, нарізаємо навпіл, додаємо в салат.
В окремій піалі змішуємо всі інгредієнти для заправки та поливаємо салат.
Читайте також: Ідеально для бутербродів: топ-4 рецепти яєчного салату, який можна намастити на хліб.
Спагетті з тунцем
Інгредієнти: спагетті (250 г), тунець (1 баночка), цибуля (1 шт.), помідори або томати у власному соку (4 шт.), томатна паста (1 ст. л.), оливки, італійські трави.
Приготування:
Кип'ятимо воду в каструлі та відварюємо спагетті, як зазначено на упаковці.
Заливаємо окропом томати, попередньо роблячи у місці плодоніжки хрестовий надріз. Потім знімаємо шкірку та дрібно нарізаємо.
Цибулю та часник подрібнюємо, обсмажуємо до прозорого кольору, додаємо томати, томатну пасту та 50 мл води, цукор до смаку. Тушкуємо, поки маса не загусне.
Тунець подрібнюємо виделкою і додаємо до соусу, перемішуємо, тушкуємо приблизно 5 хвилин, додаємо оливки та спеції.
У промиті спагетті викладаємо соус, перемішуємо.
За бажанням можна прикрасити гілочкою базиліка та тертим пармезаном для пікантності.
Читайте також: Смачна альтернатива "Мімозі": як приготувати салат з тунцем на святковий стіл.
Намазка для бутербродів із тунцем
Інгредієнти: тунець консервований (1 банка), яйця (3 шт.), майонез (1 ст. л.), часник (2-3 зубчики), сіль, паприка, чорний перець, огірок, цибуля маринована, хліб.
Приготування:
Яйця заздалегідь відварюємо у солоній воді вкруту – 10 хвилин після закипання. Чекаємо, доки охолонуть. Очищаємо від шкаралупи.
Хліб підсушуємо у тостері чи на сковороді.
Тунець розминаємо виделкою, додаємо натерті на дрібну тертку яйця, спеції, майонез. Все ретельно перемішуємо.
Намазуємо кожен шматочок хліба, зверху викладаємо шматочки огірка та цибулі.
- Читайте також на рецепт рецепт салату з тунцем, який можна намазати на бутерброди.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт простого торта з вершковим кремом, який готують зі звичайних млинців.
- З ароматом кави: рецепт смачного шоколадного печива, яке дуже легко готувати.
- Бендерики – це смажені млинці із фаршем: як приготувати їх у домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.