Для багатьох господинь приготування страв – це не просто рутина, а хобі. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простими та смачними першими стравами, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, капустняк із квашеної капусти або суп із консервованими сардинами. theLime ділиться найпростішим рецептом.
Читайте також: Проста і смачна страва на обід: рецепт супу з сирними галушками.
Інгредієнти: вода (2-2,5 л), рис (3 ст. л.), картопля (300 г), консерва сардини (1 банка), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), лавровий лист (1-2 шт.), сіль, перець, зелень (для подачі), рослинна олія (3-5 ст. л.).
Приготування:
Сардини дістаємо з банки, викладаємо в тарілку і злегка розминаємо виделкою.
Рис промиваємо у кількох водах – доти, доки вода не стане прозорою.
Картоплю промиваємо, очищаємо та нарізаємо кубиком.
Цибулю та моркву очищаємо, цибулю нарізаємо дрібним кубиком, а моркву тремо на тертці.
Читайте також: Легкий та корисний рецепт на обід: як приготувати суп із фрикадельками.
У киплячу воду відправляємо нарізану картоплю, рис, лавровий лист, сіль, спеції за смаком. Накриваємо кришкою та готуємо на слабкому вогні практично до готовності картоплі та рису.
Тим часом приготуємо засмажку. У сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо моркву та цибулю. Смажимо до готовності.
Коли картопля звариться, додаємо в ємність засмажку та рибну консерву. Перемішуємо і за бажанням додаємо сіль, перець, суху чи свіжу зелень. Готуємо все разом ще 5 хвилин.
Розливаємо суп у порційні тарілки та подаємо до столу.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний гречаний суп з галушками.
Цікаві новини для вас:
- Приготуйте з м'яса, яке залишилося після свят: простий рецепт солянки.
- Рецепт легкого "похмільного" супу, який допоможе розвантажитися після свят.
- Смачний закарпатський бограч можна приготувати вдома на плиті: спрощений рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.