Кожна господиня має свій фірмовий рецепт тіста для вареників або пельменів. І якщо ви вже знаєте, як приготувати полтавські вареники на кефірі, спробуйте зробити пружне та еластичне тісто, яке підходить для пельменів. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як покращити смак магазинних пельменів: кулінарні лайфхаки, які знають не всі.
Інгредієнти: борошно (350-400 г), окріп (200 г), соняшникова олія без запаху (3 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль (щіпка).
Приготування:
У глибоку миску просіюємо через сито борошно із сіллю, додаємо соняшникову олію без запаху і окріп. Розмішуємо ложкою.
Як тільки маса трохи охолоне, додаємо яйце і замішуємо тісто. Якщо воно прилипає до рук, додаємо трохи борошна.
Читайте також: Швидка страва на обід: як приготувати смачний суп з пельменями.
Тісто має вийти дуже пружним та не липким.
Залишаємо його приблизно на 30-60 хвилин під рушником, щоб воно "відпочило" при кімнатній температурі. Потім можна розкачувати, вирізати та ліпити вареники чи пельмені.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як готувати вареники, щоб вони не злипалися і не рвалися.
- Читайте також на theLime, як приготувати еластичне тісто, яке підходить для вареників, пельменів та чебуреків.
Цікаві новини для вас:
- Швидше, ніж приїде доставка: як приготувати смачну піцу на сковороді.
- Тонке тісто без зайвого жиру: як приготувати смачні чебуреки з пухирцями.
- Рецепт вареників на пару: як смачно приготувати з полуницею в якості начинки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.