Лайм

Як приготувати пружне та еластичне тісто на пельмені, яке не липне до рук

Зробити його простіше простого

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт тіста для вареників або пельменів. І якщо ви вже знаєте, як приготувати полтавські вареники на кефірі, спробуйте зробити пружне та еластичне тісто, яке підходить для пельменів. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як покращити смак магазинних пельменів: кулінарні лайфхаки, які знають не всі.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: борошно (350-400 г), окріп (200 г), соняшникова олія без запаху (3 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль (щіпка).

Приготування:

У глибоку миску просіюємо через сито борошно із сіллю, додаємо соняшникову олію без запаху і окріп. Розмішуємо ложкою.

Як тільки маса трохи охолоне, додаємо яйце і замішуємо тісто. Якщо воно прилипає до рук, додаємо трохи борошна.

Читайте також: Швидка страва на обід: як приготувати смачний суп з пельменями.

Тісто має вийти дуже пружним та не липким.

Залишаємо його приблизно на 30-60 хвилин під рушником, щоб воно "відпочило" при кімнатній температурі. Потім можна розкачувати, вирізати та ліпити вареники чи пельмені.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Альона Тарабан (@taraban_alena)

Цікаві новини для вас:

  1. Швидше, ніж приїде доставка: як приготувати смачну піцу на сковороді.
  2. Тонке тісто без зайвого жиру: як приготувати смачні чебуреки з пухирцями.
  3. Рецепт вареників на пару: як смачно приготувати з полуницею в якості начинки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні