Лайм

Домашній майонез – повноцінна заміна магазинному: як його зробити з олії та яйця

Зробити його простіше простого

У кожного з нас є свій фірмовий рецепт соусу: хтось навчився досконало готувати бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї, а хтось – соус до м'яса з аличі під назвою ткемалі. theLime ділиться простим рецептом домашнього майонезу, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Читайте також: Як приготувати пісний майонез у домашніх умовах: простий рецепт без яєць.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: рослинна олія (180 мл), яйце (1 шт.), оцет (1 ч. л.), сіль (1/2 ч. л.), перець (щіпка), цукор (1 ч. л.), гірчиця (1 ч. л.).

Приготування:

У банку або чашу блендера наливаємо рослинну олію, додаємо цукор, сіль, перець, гірчицю, оцет. Сюди акуратно розбиваємо яйце, щоб не пошкодити жовток.

"Ногу" занурювального блендера опускаємо на дно - так, щоб захопити яйце, і не відриваючись від дна починаємо збивати на максимумі кілька секунд, поки з-під "ноги" не почне виходити густа маса. Тоді починаємо рухати блендером і збиваємо до загустіння всієї маси.

Читайте також: Чому домашній майонез не густішає: помилки у приготуванні, яких варто уникати.

Домашній майонез готовий.

Можна заправляти салати або поставити його в холодильник.

Термін зберігання у холодильнику – 4-5 днів.

Переглянути цей допис до Instagram

Рецепти на кожен день(@cook_julija_simonchuk)

Цікаві новини для вас:

  1. Солону карамель для десертів та випічки можна приготувати вдома: простий рецепт.
  2. Заготівля до зимових світ: як приготувати міцний хрін з буряком.
  3. Млинці на воді виходять ніжними та еластичними: як їх приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні