У кожного з нас є свій фірмовий рецепт соусу: хтось навчився досконало готувати бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї, а хтось – соус до м'яса з аличі під назвою ткемалі. theLime ділиться простим рецептом домашнього майонезу, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Читайте також: Як приготувати пісний майонез у домашніх умовах: простий рецепт без яєць.
Інгредієнти: рослинна олія (180 мл), яйце (1 шт.), оцет (1 ч. л.), сіль (1/2 ч. л.), перець (щіпка), цукор (1 ч. л.), гірчиця (1 ч. л.).
Приготування:
У банку або чашу блендера наливаємо рослинну олію, додаємо цукор, сіль, перець, гірчицю, оцет. Сюди акуратно розбиваємо яйце, щоб не пошкодити жовток.
"Ногу" занурювального блендера опускаємо на дно - так, щоб захопити яйце, і не відриваючись від дна починаємо збивати на максимумі кілька секунд, поки з-під "ноги" не почне виходити густа маса. Тоді починаємо рухати блендером і збиваємо до загустіння всієї маси.
Читайте також: Чому домашній майонез не густішає: помилки у приготуванні, яких варто уникати.
Домашній майонез готовий.
Можна заправляти салати або поставити його в холодильник.
Термін зберігання у холодильнику – 4-5 днів.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, чим замінити майонез для заправки салатів.
- Читайте також на theLime, як зробити білий соус для піци.
Цікаві новини для вас:
- Солону карамель для десертів та випічки можна приготувати вдома: простий рецепт.
- Заготівля до зимових світ: як приготувати міцний хрін з буряком.
- Млинці на воді виходять ніжними та еластичними: як їх приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.