Лайм

Як покращити смак пересолених маринованих огірків: це зовсім не складно

Скористайтеся маленькою хитрістю

В мережі можна знайти безліч дієвих порад, які значно полегшують господарювання. Наприклад, раніше ми писали, як зробити з лимонної кислоти оцет, а цього разу розповімо про ще один ефективний лайфхак. Зокрема, поділимось порадами, які допоможуть врятувати пересолені мариновані огірки.

Читайте також: Нетрадиційний салат олів’є: як приготувати його по-новому з тунцем та без майонезу.

Фото: pinterest

Якщо так трапилося, не поспішайте викидати продукт, адже ви витратили сили та час на його приготування. Врятувати заготовки можна доволі легко, і далі детальніше розповімо про те, якого саме порядку дій слід дотримуватися:

  • перекладіть пересолені огірки з банки в друшляк та промийте їх під холодною водою.
  • Розсіл чи маринад, який не вдався, вилийте, банку прополощіть.
  • Поверніть огірки назад у ємність та приготуйте новий розсіл.
  • Для цього візьміть потрібну кількість води та розчиніть у ній цукор: на 1 л кип'яченої холодної води знадобиться близько 25 г цукру.

Читайте на тему: Багато яблук і ніжне тісто: простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки.

Фото: pinterest

  • Розмішайте цукор, а коли він повністю розчиниться, залийте розчином огірки. Залиште на добу настоятися за кімнатної температури.
  • Після цього закрийте банку та перемістіть заготовку у холодильник чи льох на подальше зберігання.

Це спосіб ефективний за рахунок того, що тут є цукор - він забере зайву сіль та кислоту, і смак продуктів вдасться врятувати. Крім того, практично таким самим чином можна врятувати і мариновані помідори, проте у такому випадку знадобиться вдвічі більше цукру на ту ж саму кількість води.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні