Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних ніжним тортом "Три шоколади", цього разу приготуйте Кучерявий пінчер. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: "Монастирська хата" – класичний святковий торт із вишнями: як його приготувати.
Інгредієнти для тіста: борошно пшеничне (210 г), яйця (2 шт.), сметана (220 г), згущене молоко (150 г), какао-порошок (1 ст. л. з гіркою), цукор (160 г), ванільний цукор (10 г), розпушувач (2 ч. л.), сіль (0,25 г).
Інгредієнти для крему: сметана (900 г), цукор (170 г), ванільний цукор (10 г).
Інгредієнти для начинки: горіхи (60 г), консервовані персики (220 г), вишні (230 г).
Інгредієнти для глазурі: чорний шоколад 85% (60 г).
Інгредієнти для просочення коржа: цукровий сироп (50 мл).
Приготування:
Перед приготуванням заздалегідь виймаємо з холодильника сметану та яйця.
Готуємо тісто: у глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та ванільний цукор, добре перемішуємо до однорідності вінчиком. Додаємо згущене молоко та сметану, перемішуємо.
У борошно додаємо сіль і розпушувач, просіюємо, вводимо частинами в тісто. Розмішуємо до однорідності. Консистенція тіста має бути густішою, ніж на оладки.
Розділяємо тісто на дві частини, в одну додаємо какао, перемішуємо.
Деко вистилаємо пергаментним папером. Починаючи від центру, виливаємо дві різнокольорові частини тіста. Розрівнюємо його за допомогою лопатки.
Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці приблизно 20-25 хвилин. Готовий корж знімаємо з дека і перекладаємо на решітку, чекаємо, поки він охолоне.
Читайте також: Рецепт простого торта із вершковим кремом, який готують зі звичайних млинців.
Готуємо крем: у глибоку миску виливаємо сметану, додаємо цукор та ванільний цукор, добре перемішуємо, прибираємо в холодильник.
Готуємо начинку: горіхи подрібнюємо, нарізаємо консервований персик, якщо вишня з кісточками – видаляємо їх.
Збираємо торт Кучерявий пінчер: із готового коржа вирізаємо коло діаметром 29-24 см – це буде основа. Решту бісквіту ріжемо або ламаємо руками на довільні шматочки. Основу торта просочуємо сиропом.
Потім змащуємо основу торта кремом. Зверху присипаємо горіхами, чергуючи, розподіляємо фрукти. Другим шаром викладаємо перемішані з частиною крему шматочки бісквіту.
Викладаємо так, щоб вийшла гора. Зверху торт змащуємо кремом і відправляємо в холодильник на кілька годин, а краще на всю ніч.
Приготуємо шоколадну глазур: на паровій бані розтоплюємо шоколад, перемішуємо. Коли глазур трохи охолоне, покриваємо торт. Перед нанесенням дістаємо торт і залишаємо на 15 хвилин, щоб він трохи прогрівся. Глазур наносимо смужками.
- Читайте також на theLime, як приготувати сметанник – один із найпростіших домашніх тортів.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт ніжних заварних тістечок з кремом, які готуються набагато простіше за еклери.
- Торт "Молочна дівчинка" став хітом в інтернеті: як приготувати його на згущеному молоці.
- Безе з кремом та горіхами: як приготувати популярний закарпатський торт "Ужгород".
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.