Лайм

Кучерявий пінчер – улюблений торт з вишнями і персиками: як його приготувати

Побалуйте себе та близьких у вихідні

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних ніжним тортом "Три шоколади", цього разу приготуйте Кучерявий пінчер. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: "Монастирська хата" – класичний святковий торт із вишнями: як його приготувати.

Фото: instagram.com/mila_kanari

Інгредієнти для тіста: борошно пшеничне (210 г), яйця (2 шт.), сметана (220 г), згущене молоко (150 г), какао-порошок (1 ст. л. з гіркою), цукор (160 г), ванільний цукор (10 г), розпушувач (2 ч. л.), сіль (0,25 г).

Інгредієнти для крему: сметана (900 г), цукор (170 г), ванільний цукор (10 г).

Інгредієнти для начинки: горіхи (60 г), консервовані персики (220 г), вишні (230 г).

Інгредієнти для глазурі: чорний шоколад 85% (60 г).

Інгредієнти для просочення коржа: цукровий сироп (50 мл).

Приготування:

Перед приготуванням заздалегідь виймаємо з холодильника сметану та яйця.

Готуємо тісто: у глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та ванільний цукор, добре перемішуємо до однорідності вінчиком. Додаємо згущене молоко та сметану, перемішуємо.

У борошно додаємо сіль і розпушувач, просіюємо, вводимо частинами в тісто. Розмішуємо до однорідності. Консистенція тіста має бути густішою, ніж на оладки.

Розділяємо тісто на дві частини, в одну додаємо какао, перемішуємо.

Деко вистилаємо пергаментним папером. Починаючи від центру, виливаємо дві різнокольорові частини тіста. Розрівнюємо його за допомогою лопатки.

Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці приблизно 20-25 хвилин. Готовий корж знімаємо з дека і перекладаємо на решітку, чекаємо, поки він охолоне.

Читайте також: Рецепт простого торта із вершковим кремом, який готують зі звичайних млинців.

Готуємо крем: у глибоку миску виливаємо сметану, додаємо цукор та ванільний цукор, добре перемішуємо, прибираємо в холодильник.

Готуємо начинку: горіхи подрібнюємо, нарізаємо консервований персик, якщо вишня з кісточками видаляємо їх.

Збираємо торт Кучерявий пінчер: із готового коржа вирізаємо коло діаметром 29-24 см – це буде основа. Решту бісквіту ріжемо або ламаємо руками на довільні шматочки. Основу торта просочуємо сиропом.

Потім змащуємо основу торта кремом. Зверху присипаємо горіхами, чергуючи, розподіляємо фрукти. Другим шаром викладаємо перемішані з частиною крему шматочки бісквіту.

Викладаємо так, щоб вийшла гора. Зверху торт змащуємо кремом і відправляємо в холодильник на кілька годин, а краще на всю ніч.

Приготуємо шоколадну глазур: на паровій бані розтоплюємо шоколад, перемішуємо. Коли глазур трохи охолоне, покриваємо торт. Перед нанесенням дістаємо торт і залишаємо на 15 хвилин, щоб він трохи прогрівся. Глазур наносимо смужками.

Фото: instagram.com/sweet_smakota.kr

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт ніжних заварних тістечок з кремом, які готуються набагато простіше за еклери.
  2. Торт "Молочна дівчинка" став хітом в інтернеті: як приготувати його на згущеному молоці.
  3. Безе з кремом та горіхами: як приготувати популярний закарпатський торт "Ужгород".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні