Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних тортом "Снікерс" без випічки, цього разу приготуйте сметанник. theLime ділиться найпростішим рецептом.
Читайте також: Як приготувати торт сметанник: 3 рецепти для любителів різноманітності.
Інгредієнти для світлого коржа: яйця (2 шт.), цукор (200 г), ванільний цукор (1 пакетик), сметана (220 г), борошно (200 г), сода (0,5 ч. л.), розпушувач ( 0,5 ч. л.).
Інгредієнти для шоколадного коржа: яйця (2 шт.), цукор (200 г), ванільний цукор (1 пакетик), сметана (220 г), борошно (140 г), какао-порошок (2-3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), розпушувач (0,5 ч. л.).
Інгредієнти для крему: сметана (900 мл), цукрова пудра (за смаком), загусник (2 пакетики).
Також знадобиться форма для випікання 30*20 см.
Приготування:
Для приготування світлого коржа беремо миску, розбиваємо в неї яйця, додаємо до них цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером, щоб цукор розчинився і утворилася пишна біла маса.
Потім додаємо сметану будь-якої жирності кімнатної температури, продовжуємо збивати. Слідом всипаємо соду, погашену оцтом, а також просіюємо через сито борошно з розпушувачем.
Продовжуємо замішувати тісто за допомогою міксера. За консистенцією воно має вийти як густа сметана.
Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин - готовність можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Виймаємо та чекаємо, поки корж охолоне.
Читайте також: Як приготувати ніжний бісквіт на кефірі: простий рецепт для торта.
Для приготування шоколадного коржа по черзі змішуємо всі інгредієнти, як і для світлого, тільки борошно просіюємо в окрему миску через сито разом з какао-порошком і розпушувачем, ретельно перемішуємо, а потім додаємо до рідких інгредієнтів.
Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто для другого коржа та розрівнюємо силіконовою лопаткою. Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин (орієнтуємося на духовку). Потім дістаємо і чекаємо, поки корж охолоне.
Потім обрізаємо коржі, розрізаємо кожен на 2 частини, обрізки не викидаємо вони знадобляться нам для декорування торта.
Для приготування крему беремо сметану з холодильника, додаємо в неї цукрову пудру та загусник. Збиваємо міксером доти, доки не вийде пишна маса.
Збираємо торт: у форму з високими бортиками викладаємо спочатку світлий корж, змащуємо його сметанним кремом, потім шоколадний корж, крем і так чергуємо. Зверху змащуємо торт кремом і посипаємо крихтою з обрізків.
Ставимо торт сметанник у холодильник щонайменше на 6 годин, а краще на всю ніч. Подаємо до столу, порізавши на порційні шматочки
- Раніше ми розповіли, як приготувати сметанник без випічки.
- Читайте також на theLime, як спекти смачний варіант шарлотки з грушами.
Цікаві новини для вас:
- Походження назви печива "Марія" здивує багатьох: до чого тут Російська імперія.
- Як приготувати пишні панкейки: помилки в рецептурі, яких часто припускаються.
- Готувати простіше, ніж тефтелі: рецепт ніжних курячих фрикадельок у вершковому соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.