Лайм

Сметанник - один із найпростіших домашніх тортів: як його приготувати

Рецепт вихідного дня

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних тортом "Снікерс" без випічки, цього разу приготуйте сметанник. theLime ділиться найпростішим рецептом.

Читайте також: Як приготувати торт сметанник: 3 рецепти для любителів різноманітності.

Фото: instagram.com/irina_karawa

Інгредієнти для світлого коржа: яйця (2 шт.), цукор (200 г), ванільний цукор (1 пакетик), сметана (220 г), борошно (200 г), сода (0,5 ч. л.), розпушувач ( 0,5 ч. л.).

Інгредієнти для шоколадного коржа: яйця (2 шт.), цукор (200 г), ванільний цукор (1 пакетик), сметана (220 г), борошно (140 г), какао-порошок (2-3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), розпушувач (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для крему: сметана (900 мл), цукрова пудра (за смаком), загусник (2 пакетики).

Також знадобиться форма для випікання 30*20 см.

Приготування:

Для приготування світлого коржа беремо миску, розбиваємо в неї яйця, додаємо до них цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером, щоб цукор розчинився і утворилася пишна біла маса.

Потім додаємо сметану будь-якої жирності кімнатної температури, продовжуємо збивати. Слідом всипаємо соду, погашену оцтом, а також просіюємо через сито борошно з розпушувачем.

Продовжуємо замішувати тісто за допомогою міксера. За консистенцією воно має вийти як густа сметана.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин - готовність можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Виймаємо та чекаємо, поки корж охолоне.

Читайте також: Як приготувати ніжний бісквіт на кефірі: простий рецепт для торта.

Для приготування шоколадного коржа по черзі змішуємо всі інгредієнти, як і для світлого, тільки борошно просіюємо в окрему миску через сито разом з какао-порошком і розпушувачем, ретельно перемішуємо, а потім додаємо до рідких інгредієнтів.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто для другого коржа та розрівнюємо силіконовою лопаткою. Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин (орієнтуємося на духовку). Потім дістаємо і чекаємо, поки корж охолоне.

Потім обрізаємо коржі, розрізаємо кожен на 2 частини, обрізки не викидаємо вони знадобляться нам для декорування торта.

Для приготування крему беремо сметану з холодильника, додаємо в неї цукрову пудру та загусник. Збиваємо міксером доти, доки не вийде пишна маса.

Збираємо торт: у форму з високими бортиками викладаємо спочатку світлий корж, змащуємо його сметанним кремом, потім шоколадний корж, крем і так чергуємо. Зверху змащуємо торт кремом і посипаємо крихтою з обрізків.

Ставимо торт сметанник у холодильник щонайменше на 6 годин, а краще на всю ніч. Подаємо до столу, порізавши на порційні шматочки

Цікаві новини для вас:

  1. Походження назви печива "Марія" здивує багатьох: до чого тут Російська імперія.
  2. Як приготувати пишні панкейки: помилки в рецептурі, яких часто припускаються.
  3. Готувати простіше, ніж тефтелі: рецепт ніжних курячих фрикадельок у вершковому соусі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини