Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з печінки. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили печінкові млинці з начинкою із плавленого сиру, цього разу здивуйте близьких печінкою у сметані. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Швидко та смачно на обід: рецепт печінкових котлет з манкою, який ви оціните.
Інгредієнти: куряча печінка (500 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), сметана 20% (300-400 г), рослинна олія (50-70 г), борошно (1-2 ст. л.), сіль перець.
Приготування:
Курячу печінку очищаємо від неїстівних частин та жиру, промиваємо, розрізаємо на невеликі шматочки. Обвалюємо печінку в борошні.
Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібним кубиком. Моркву очищаємо, тремо на терці та обсмажуємо все на рослинній олії до готовності. Викладаємо у посуд.
Витираємо паперовим рушником сковороду, виливаємо олію, викладаємо шматочки курячої печінки і смажимо їх з усіх боків до зарум'янювання. Далі додаємо сюди цибулю з морквою, перемішуємо.
Читайте також: Готуємо ніжний печінковий торт з сметанним кремом: простий рецепт.
Потім додаємо сметану (якщо занадто густа маса виходить, а ви хочете рідше, то можна додати трохи води), змішуємо, солимо, перчимо. Від моменту закипання тушкуємо не більше 5 хвилин під кришкою. За бажанням додаємо дрібно нарізану зелень.
- Раніше ми розповіли, як приготувати курячі сердечка у вершковому соусі.
- Читайте також на theLime, як приготувати ситний та смачний салат з курячою печінкою.
Цікаві новини для вас:
- Що приготувати замість шарлотки: простий рецепт пісочного пирога з яблуками.
- Цей торт без випікання став хітом в інтернеті: його готують з печива зі згущеним молоком.
- Рисова запіканка з тунцем – смачна страва, яку варто додати до своєї книги рецептів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.