Чимало господинь навіть під час війни намагаються радувати свою родину ароматними та смачними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили цукрове печиво з корицею та апельсиновою цедрою або "Гусячі лапки" з сирного тіста, цього разу здивуйте близьких хрустким пісочним печивом на вершковому маслі. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: вершкове масло (180 г), цукрова пудра (60 г), сіль (щіпка), ванілін, цедра лимона, борошно (200 г), яєчний білок (1 шт.).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
Потім за допомогою міксера збиваємо його із цукровою пудрою протягом декількох хвилин. Додаємо яєчний білок і ще раз збиваємо приблизно 5 хвилин.
Лимон промиваємо у проточній воді, витираємо насухо. Тремо на терці, щоб отримати лимонну цедру.
Читайте також: Простий рецепт з 4-х інгредієнтів: як приготувати улюблене тістечко "Картопля".
Додаємо в яєчно-масляну суміш цедру, ванілін і просіяне через сито борошно. Замішуємо тісто. Борошно необхідно вводити невеликими порціями, щоб тісто вийшло не дуже густим.
Потім тісто перекладаємо в кондитерський мішок із насадкою.
Деко застилаємо пергаментним папером. Беремо кондитерський мішок та відсаджуємо печиво, надаючи йому бажаної форми.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо приблизно 25 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки воно охолоне.
Подаємо ароматне та хрумке пісочне печиво до столу і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати мармурове печиво з тріщинками.
- Читайте також на theLime рецепт пісного печива на розсолі з огірків або помідорів.
Цікаві новини для вас:
- Як смачно приготувати смажені стрілки часнику: простий сезонний рецепт.
- Швидка випічка з трьох інгредієнтів: як приготувати круасани з готового листкового тіста.
- Медовик зі сметанним кремом – класичний торт: як його приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.