RU  UA

Lifestyle

Грибна галявина – улюблений салат з куркою, сиром і шампіньйонами: як його приготувати

Порадуйте своїх близьких смачною стравою

Багато хто з нас на вихідних зустрічається з друзями або ж планує сімейні посиденьки. І якщо ви вже балували рідних салатом "Гранатовий браслет", цього разу приготуйте "Грибну галявину". theLime підібрав перевірений рецепт.

Читайте також: Як зробити салат "Мімоза" смачнішим: класичний рецепт та його варіанти з різними рибними консервами.

Фото: instagram.com/troublebaba

Інгредієнти: яйця (4 шт.), твердий сир (300 г), куряче філе (1 шт.), морква (2 шт.), консервована кукурудза (1 банка), мариновані печериці (400-500 г), зелена цибуля (1 пучок), майонез (за смаком).

Приготування:

Куряче філе промиваємо у проточній воді, відварюємо у підсоленій воді до готовності. Чекаємо, поки охолоне, потім подрібнюємо ножем.

Моркву ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити з шкірки залишки землі та піску. Відварюємо овочі в мундирі у підсоленій воді до готовності – близько 25-35 хвилин після закипання. Очищаємо їх і тремо на дрібній терці.

Яйця відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання. Потім заливаємо їх холодною водою і чекаємо, доки вони охолонуть. Нарізаємо їх кубиком чи тремо на терці.

Читайте також: Яку начинку покласти в тарталетки: прості та смачні рецепти на святковий стіл.

Зелену цибулю промиваємо, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, потім нарізаємо. Твердий сир тремо на терці.

Глибоку миску вистилаємо харчовою плівкою, щоб потім було легше виймати салат.

На дно викладаємо мариновані печериці шапочкою вниз, потім нарізану зелену цибулю, утрамбовуємо і змащуємо майонезом.

Потім викладаємо нарізані кубиком яйця, злегка утрамбовуємо, зверху кладемо консервовану кукурудзу.

Знову змащуємо майонезом та посипаємо натертим сиром. Викладаємо куряче філе, за бажанням солимо, перчимо і знову змащуємо майонезом.

Останній шар – натерта морква. Злегка утрамбовуємо і зверху накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник, щоб салат Грибна галявина настоявся.

Через декілька годин перевертаємо, знімаємо харчову плівку та перекладаємо салат на тарілку.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт салату з чорносливом та куркою, який першим зникне з вашого святкового столу.
  2. Як приготувати домашній майонез для святкових салатів: цей рецепт знадобиться кожному.
  3. Незвичайний рецепт крабового салату до свят: так ви його ще не готували.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як врятувати редиску від хрестоцвітної блішки: народні методи

Чем опасна для редиски крестоцветная блошка, как от нее можно избавиться с помощью древесного пепла, табачной пыли, порошка пижмы

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Как в домашних условиях сделать вафли из кабачка с творогом и твердым сыром, чтобы разнообразить меню своей семьи на завтрак

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Как можно использовать остатки черствой паски, которая осталась после Пасхи, какие простые десерты можно из нее приготовить