Лайм

Як приготувати домашній майонез для святкових салатів: цей рецепт знадобиться кожному

Спробуйте зробити натуральний соус

У кожного з нас є свій фірмовий рецепт соусу: хтось навчився досконало готувати соус песто, хтось мексиканський гуакамоле, а інші – різні варіанти майонезу. theLime підібрав простий рецепт останнього, який стане в нагоді на період новорічних та різдвяних свят.

Читайте також: Як приготувати пісний майонез – заправку для салатів, у рецепті якої немає яєць.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: рослинна олія (250 мл), яйце (1 шт.), сіль (1/2 ч. л.), цукор (1 ч. л.), гірчиця (1/2 ч. л.), лимонний сік (1/2 ч. л.).

Приготування:

У склянку для блендера виливаємо рослинну олію, до неї додаємо яйце (жовток має бути цілим), цукор, сіль, гірчицю, лимонний сік.

Ніжку блендера ставимо так, щоб жовток був під ножами.

Читайте також: Чим замінити майонез для заправки салатів: рецепти соусів на основі сметани і кефіру.

Починаємо збивати, при цьому блендер не рухаємо. Коли маса почне густішати і біліти, починаємо рухати блендер вгору, щоб майонез був повністю однорідним, густим, білим. За часом це приблизно 30 секунд.

Якщо майонез з першого разу не вийшов, додаємо ще 1 яйце, ніжку блендера ставимо на жовток, знову збиваємо до загустіння.

Фото: instagram.com/marina_khvil

Цікаві новини для вас:

  1. Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати.
  2. Як зробити білий соус для піци: топ-3 простих рецептів.
  3. Яблучний оцет – корисна та популярна приправа: як його приготувати та вживати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні