У кожного з нас є свій фірмовий рецепт соусу: хтось навчився досконало готувати соус песто, хтось мексиканський гуакамоле, а інші – різні варіанти майонезу. theLime підібрав простий рецепт останнього, який стане в нагоді на період новорічних та різдвяних свят.
Читайте також: Як приготувати пісний майонез – заправку для салатів, у рецепті якої немає яєць.
Інгредієнти: рослинна олія (250 мл), яйце (1 шт.), сіль (1/2 ч. л.), цукор (1 ч. л.), гірчиця (1/2 ч. л.), лимонний сік (1/2 ч. л.).
Приготування:
У склянку для блендера виливаємо рослинну олію, до неї додаємо яйце (жовток має бути цілим), цукор, сіль, гірчицю, лимонний сік.
Ніжку блендера ставимо так, щоб жовток був під ножами.
Читайте також: Чим замінити майонез для заправки салатів: рецепти соусів на основі сметани і кефіру.
Починаємо збивати, при цьому блендер не рухаємо. Коли маса почне густішати і біліти, починаємо рухати блендер вгору, щоб майонез був повністю однорідним, густим, білим. За часом це приблизно 30 секунд.
Якщо майонез з першого разу не вийшов, додаємо ще 1 яйце, ніжку блендера ставимо на жовток, знову збиваємо до загустіння.
- Раніше ми розповіли, чому домашній майонез не густішає.
- Читайте також на theLime, як приготувати майонез без яєць.
Цікаві новини для вас:
- Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати.
- Як зробити білий соус для піци: топ-3 простих рецептів.
- Яблучний оцет – корисна та популярна приправа: як його приготувати та вживати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.