Лайм

Без втручань косметолога: як зменшити зморшки на лобі природним шляхом

Скоригуйте спосіб життя та підберіть правильний догляд для шкіри

Поява зморшок – природний етап старіння, який часто намагаються відтермінувати. Для цього існують косметологічні процедури, які довели свою ефективність – уколи ботоксу, мікронідлінг, лазери, хімічні пілінги, мікродермабразія. Але є й природні способи, які допоможуть запобігти утворенню зморшок на лобі, зроблять їх менш вираженими. Про це розповів ресурс BestLife.

Читайте також: Як довго потрібно користуватися кремом, щоб зрозуміти, чи дійсно він працює.

Фото: Getty Images

Уникайте зневоднення

Питна вода не може усунути зморшки, але якщо ви не вживатимете достатню кількість рідини, шкіра ставатиме млявою і сухою, втрачатиме пружність. Це спровокує появу зморшок, у тому числі на лобі.

Навчіться контролювати стрес

За даними Healthline, стрес може впливати на білки шкіри та знижувати її еластичність, що може спричинити появу зморшок та знизити шанси зберегти більш здоровий зовнішній вигляд.

Не паліть

Огляд досліджень, що вивчали зв'язок між курінням та зовнішнім виглядом шкіри, показав, що тютюновий дим знижує еластичність шкіри та вироблення колагену. Киньте цю звичку, і ви уповільните процес старіння та утворення зморшок.

Дотримуйтесь збалансованої дієти

Різні поживні речовини та антиоксиданти, такі як вітаміни С та Е, захищають шкіру від старіння. Також достатня кількість білка гарантує, що ваш організм зможе виробляти колаген, який забезпечує ефект пружності шкіри. Косметологиня Еріка Марі Гатт каже, що антиоксиданти вбивають вільні радикали, які можуть спричинити пошкодження волокон колагену та еластину шкіри, що є причиною появи зморшок на лобі.

Читайте також: Експерти назвали засоби для догляду за шкірою, на які не варто витрачати гроші.

Обмежте вживання алкоголю

Вчені виявили, що вживання алкоголю пов'язане зі збільшенням зморшок верхньої частини обличчя. Якщо ви бажаєте звести зморшки на лобі до мінімуму, вам може допомогти обмеження алкоголю.

Фото: pexels.com

Наносьте багато сонцезахисного крему

"Використання сонцезахисного крему абсолютно необхідне для запобігання фотостарінню шкіри, її пошкодженню від ультрафіолетових променів, яке є одним з основних факторів втрати колагену та появи зморшок", - каже б'юті-експертка Марина Сомінські.

Використовуйте ретинол

Ретинол - один з небагатьох продуктів догляду за шкірою, який може дати видимі результати в усуненні зморшок. "Як похідний вітаміну А, ретинол прискорює оновлення клітин і допомагає блокувати вироблення ферменту, який з часом руйнує колаген вашої шкіри, - пояснює Сомінські. - Колаген відповідає за еластичність шкіри, а це означає, що ретинол допомагає підтримувати пружність і повноту шкіри, продовжуючи її молодість".

Читайте також: Як повернути молодий вигляд після 40 років: експерти з краси дали жінкам рекомендації.

Пептиди

Пептиди у зволожуючих кремах та сироватках також допомагають у боротьбі зі зморшками. "Пептиди - це невеликі ланцюжки амінокислот, які сигналізують клітинам про виконання певних функцій, наприклад, про вироблення колагену, який підвищує еластичність і пружність шкіри", - говорить Еріка Марі Гатт.

Використовуйте сироватку з вітаміном С

Вітамін С — антиоксидант, який використовується для запобігання змінам, пов'язаним із фотостарінням та гіперпігментацією. Він доступний у формі сироватки.

Фото: pexels.com

Гіалуронова кислота

"Цей інгредієнт може зменшити появу зморшок у короткостроковій перспективі за рахунок зволоження. Гіалуронова кислота притягує та утримує вологу, допомагає зволожувати шкіру, – пояснює Гатт. – Коли ви збільшуєте рівень зволоження шкіри, це може тимчасово зменшити появу зморшок на лобі, завдяки чому ваша шкіра буде виглядати молодою".

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень  

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем