Лайм

Як смачно запекти домашню ковбасу на Великдень: фірмовий рецепт Тетяни Літвінової

Така ковбаса сподобається і дітям, і дорослим

У 2024 році Світле Христове Воскресіння – Великдень – православні та греко-католики відзначатимуть 5 травня. Напередодні свята господині підбирають рецепти, якими дивуватимуть гостей за великоднім столом. У Чистий четвер печуть паски, а потім займаються приготуванням інших страв та закусок. theLime підібрав перевірений рецепт домашньої ковбаси від кулінарного експерта та судді шоу "МайстерШеф" Тетяни Літвінової.

Читайте також: Приготуйте ці швидкі закуски на Великдень-2024: рецепти смачних страв.

Фото: скріншот із youtube.com

Інгредієнти: свинина стегно чи лопатка (1100 г), куряче філе (600 г), сало (300 г), часник (50 г), вершки (60 г), сіль (1 ч. л.), перець (1 ч. л.), паприка (1 ч. л.), коріандр (1 ч. л.), сушений часник (0,5 ч. л.), перець чилі (0,5 ч. л.), кишки свинячі (3 шт.).

Приготування:

Куряче філе промиваємо у проточній воді та нарізаємо маленьким кубиком. Свинину теж подрібнюємо ножем, але на більші скибочки.

Складаємо нарізані інгредієнти у велику миску.

Потім нарізаємо сало довільними шматочками та пропускаємо через м'ясорубку.

Кишки промиваємо у проточній воді кілька разів, потім замочуємо у воді з оцтом у рівних пропорціях.

Часник підсмажуємо на сковороді і також пропускаємо через м'ясорубку.

Читайте також: Традиційна страва на Великдень: як приготувати домашню ковбасу у фользі замість кишки.

До підготовленого фаршу додаємо також спеції: перець, паприку, коріандр, перець чилі, а також сіль.

Вимішуємо руками фарш до однорідності, потім додаємо вершки і знову перемішуємо.

Промиваємо кишку під холодною водою, щоб змити залишки оцту, і надягаємо на спеціальну насадку на м'ясорубці. Включаємо м'ясорубку, викладаємо фарш і формуємо домашню ковбасу. Залишаємо невеликий кінець, щоб кишку можна було зав'язати.

Повторюємо те саме з іншими кишками.

Готову ковбасу випікаємо в духовці при температурі 190°С близько 45 хвилин на деці з водою. Також її можна підсмажити на барбекю.

Цікаві новини для вас:

  1. Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд.
  2. Меню на Великдень-2024: ідеї смачних страв на святковий стіл.
  3. Так ви ще не готували: рецепт сирної паски зі смаком "Снікерс".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі