Піца – улюблена страва майже у кожній українській родині. Господині готують її з різними начинками, експериментують і тістом та спрощують способи приготування. Якщо ви вже пробували варіант тіста для піци на майонезі і сметані, візьміть на замітку рецепт тіста для піци на молоці.
Інгредієнти: пшеничне борошно (300 г), молоко (1 склянка), оливкова олія (2 ст. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).
Читайте також: Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
Приготування:
У глибоку миску висипаємо просіяне через сито пшеничне борошно, додаємо до нього сіль і цукор, перемішуємо.
Молоко підігріваємо в невеликій каструлі до 36°С - воно не повинно бути занадто гарячим. Додаємо в нього сухі дріжджі та ретельно перемішуємо.
Потім виливаємо молочно-дріжджову суміш у миску із сухими інгредієнтами та ретельно перемішуємо ложкою або лопаткою, замішуючи тісто. Згодом вливаємо оливкову олію та починаємо вимішувати тісто руками, поки воно не стане еластичним, гладким і не перестане липнути до рук.
Читайте також: Шоколадні кекси з простих продуктів: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.
Потім накриваємо миску з тістом харчовою плівкою або чистим рушником і залишаємо у теплому місці без протягів приблизно на 40 хвилин. За цей час тісто має збільшитися вдвічі.
Через зазначений проміжок часу обминаємо тісто ще раз, розгортаємо і викладаємо його на змащене маслом деко для випічки. Формуємо бортики, викладаємо начинку і випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180-200°С.
Дізнайтеся також, як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати.