img

Новини

12:37 Укрзалізниця: з початку року через зачепінг загинуло 14 дітей
12:35 Над Мінськом збили невідомий дрон
12:32 Зеленський підписав закон про статус і компенсації депортованим українцям
12:19 В Україні змінять правила обов'язкового медогляду для працівників
12:10 Схема із завищенням тарифів: КП «Київпастранс» переплатило мільйони за струм
12:09 Нацполіція повідомила про підозру російському офіцеру, який керував розстрілами евакуаційних авто під Києвом
12:05 Президент підписав закон про військову службу за контрактом для людей віком понад 60 років
11:45 "Ми нічого не приховуємо": Венс захищає Трампа у справі Епштейна
11:39 У Румунії в дельті Дунаю перекинувся човен із 14 пасажирами
11:33 17 загиблих 82 поранених: Мін’юст повідомив деталі атаки РФ по виправній колонії
11:20 Колишньому керівнику Держгеокадастру на Хмельниччині повідомили нову підозру
11:19 Вийшов перший трейлер нового "Аватара": що чекає у третій частині і коли прем'єра
11:16 Обов’язкова офіцерська підготовка для студентів-медиків – Зеленський підписав закон
11:14 ЄС дозволив транзит казахстанського вугілля через російські порти
11:10 "Далі буде...": соліст гурту "Пиріг і Батіг" долучився до ЗСУ
До всіх новин
Яворівський пиріг рецепт - як приготувати з гречкою і картоплею українську страву
Побалуйте близьких на дозвіллі

Яворівський пиріг – українська страва, про яку чули не всі: як його готувати

Неділя, 25 лютого 2024, 08:20
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Солоний пиріг – відмінний варіант повноцінного обіду чи вечері, коли не хочеться готувати окремо основну страву та гарнір. І якщо ви вже пробували робити осетинський пиріг із картоплею та сиром, цього разу здивуйте близьких Яворівським пирогом. theLime підібрав перевірений рецепт.

Читайте також: Як приготувати киш - популярний французький пиріг з куркою, грибами та сиром.

Яворівський пиріг з картоплею, гречкою, смаженою цибулею та шкварками – стародавній рецепт української кухні. Його пекли не тільки у будні, а й у великі свята, і навіть на весілля.

Фото: instagram.com/lara0770.seagull

Інгредієнти для тіста: вода (120 мл), олія (50 мл), цукор (15 г), борошно (250 г), дріжджі пресовані (10 г), сіль (8 г).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти для начинки: картопля (1 кг), гречана крупа (150 г), цибуля (300 г), сало (100 г), сіль, чорний мелений перець.

Приготування:

У глибоку миску вливаємо воду і розчиняємо у ній дріжджі. Додаємо борошно, сіль, цукор та олію. Замішуємо однорідне гладке тісто. Заміс за допомогою кухонної машини на середніх обертах займе 2-3 хвилини, руками - приблизно 6 хвилин.

Викладаємо тісто в глибоку миску, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо холодильник на мінімум 14 годин. Тісто можна зберігати до 3-х діб - пиріг потрібно зробити протягом цього часу.

Виймаємо тісто з холодильника перед тим, як починаємо готувати начинку.

Читайте також: Що таке бурек та як приготувати цей простий турецький пиріг із м'ясною начинкою.

Для начинки очищаємо картоплю, крупно нарізаємо і заливаємо в каструлі водою. Ставимо на вогонь і доводимо воду до кипіння. Додаємо сіль за смаком. Відварюємо до готовності, приблизно 15-20 хвилин.

Поки вариться картопля, готуємо шкварки із цибулею. Сало дрібно ріжемо, викладаємо його на розігріту сковороду. Помішуючи, обсмажуємо шматочки сала, щоб із них виділилося якнайбільше жиру.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо цибулю в сковороду із салом, додаємо сіль за смаком. Постійно перемішуючи, обсмажуємо цибулю на середньому вогні до золотистого кольору, приблизно 7-10 хвилин.

Картопляний відвар зливаємо, а картоплю розминаємо у пюре.

Гречану крупу заливаємо окропом, на хвилину залишаємо і потім відкидаємо на сито, щоб позбавитися від рідини. Відразу ж викладаємо гречку у гарячу картоплю. Перемішуємо і сюди ж додаємо шкварки з цибулею, перець за смаком і, якщо потрібно, сіль.

Читайте також: Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами – ідеальну страву для ситної вечері.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером.

Тісто поділяємо на дві частини і кожну розкачуємо на підпиленому борошном столі в тонкий пласт. Першу частину тіста викладаємо у форму і робимо невеликий бортик. У центр тіста викладаємо начинку, розподіляємо її.

Потім накриваємо другою половиною тіста, краї защипуємо.

Верх пирога наколюємо в декількох місцях виделкою, щоб пара, що утворюється при випіканні, могла вийти назовні. Змащуємо зверху пиріг жовтком чи молоком.

Відправляємо пиріг у розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки він охолоне.

Розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/rv_ova

Цікаві новини для вас:

  1. Тістечко "Картопля" – класичний десерт: як приготувати його з бісквіту.
  2. Дієтична випічка "з нічого": рецепт печива з насінням на листковому тісті.
  3. Рецепт "Мурашника" - класичного торта зі згущеним молоком, який обожнюють поколіннями.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Яворівський пиріг рецепт - як приготувати з гречкою і картоплею українську страву
img

Новини

12:37 Укрзалізниця: з початку року через зачепінг загинуло 14 дітей
12:35 Над Мінськом збили невідомий дрон
12:32 Зеленський підписав закон про статус і компенсації депортованим українцям
12:19 В Україні змінять правила обов'язкового медогляду для працівників
12:10 Схема із завищенням тарифів: КП «Київпастранс» переплатило мільйони за струм
12:09 Нацполіція повідомила про підозру російському офіцеру, який керував розстрілами евакуаційних авто під Києвом
12:05 Президент підписав закон про військову службу за контрактом для людей віком понад 60 років
11:45 "Ми нічого не приховуємо": Венс захищає Трампа у справі Епштейна
11:39 У Румунії в дельті Дунаю перекинувся човен із 14 пасажирами
11:33 17 загиблих 82 поранених: Мін’юст повідомив деталі атаки РФ по виправній колонії
11:20 Колишньому керівнику Держгеокадастру на Хмельниччині повідомили нову підозру
11:19 Вийшов перший трейлер нового "Аватара": що чекає у третій частині і коли прем'єра
11:16 Обов’язкова офіцерська підготовка для студентів-медиків – Зеленський підписав закон
11:14 ЄС дозволив транзит казахстанського вугілля через російські порти
11:10 "Далі буде...": соліст гурту "Пиріг і Батіг" долучився до ЗСУ
До всіх новин
Яворівський пиріг рецепт - як приготувати з гречкою і картоплею українську страву
Побалуйте близьких на дозвіллі

Яворівський пиріг – українська страва, про яку чули не всі: як його готувати

Неділя, 25 лютого 2024, 08:20
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Солоний пиріг – відмінний варіант повноцінного обіду чи вечері, коли не хочеться готувати окремо основну страву та гарнір. І якщо ви вже пробували робити осетинський пиріг із картоплею та сиром, цього разу здивуйте близьких Яворівським пирогом. theLime підібрав перевірений рецепт.

Читайте також: Як приготувати киш - популярний французький пиріг з куркою, грибами та сиром.

Яворівський пиріг з картоплею, гречкою, смаженою цибулею та шкварками – стародавній рецепт української кухні. Його пекли не тільки у будні, а й у великі свята, і навіть на весілля.

Фото: instagram.com/lara0770.seagull

Інгредієнти для тіста: вода (120 мл), олія (50 мл), цукор (15 г), борошно (250 г), дріжджі пресовані (10 г), сіль (8 г).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти для начинки: картопля (1 кг), гречана крупа (150 г), цибуля (300 г), сало (100 г), сіль, чорний мелений перець.

Приготування:

У глибоку миску вливаємо воду і розчиняємо у ній дріжджі. Додаємо борошно, сіль, цукор та олію. Замішуємо однорідне гладке тісто. Заміс за допомогою кухонної машини на середніх обертах займе 2-3 хвилини, руками - приблизно 6 хвилин.

Викладаємо тісто в глибоку миску, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо холодильник на мінімум 14 годин. Тісто можна зберігати до 3-х діб - пиріг потрібно зробити протягом цього часу.

Виймаємо тісто з холодильника перед тим, як починаємо готувати начинку.

Читайте також: Що таке бурек та як приготувати цей простий турецький пиріг із м'ясною начинкою.

Для начинки очищаємо картоплю, крупно нарізаємо і заливаємо в каструлі водою. Ставимо на вогонь і доводимо воду до кипіння. Додаємо сіль за смаком. Відварюємо до готовності, приблизно 15-20 хвилин.

Поки вариться картопля, готуємо шкварки із цибулею. Сало дрібно ріжемо, викладаємо його на розігріту сковороду. Помішуючи, обсмажуємо шматочки сала, щоб із них виділилося якнайбільше жиру.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо цибулю в сковороду із салом, додаємо сіль за смаком. Постійно перемішуючи, обсмажуємо цибулю на середньому вогні до золотистого кольору, приблизно 7-10 хвилин.

Картопляний відвар зливаємо, а картоплю розминаємо у пюре.

Гречану крупу заливаємо окропом, на хвилину залишаємо і потім відкидаємо на сито, щоб позбавитися від рідини. Відразу ж викладаємо гречку у гарячу картоплю. Перемішуємо і сюди ж додаємо шкварки з цибулею, перець за смаком і, якщо потрібно, сіль.

Читайте також: Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами – ідеальну страву для ситної вечері.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером.

Тісто поділяємо на дві частини і кожну розкачуємо на підпиленому борошном столі в тонкий пласт. Першу частину тіста викладаємо у форму і робимо невеликий бортик. У центр тіста викладаємо начинку, розподіляємо її.

Потім накриваємо другою половиною тіста, краї защипуємо.

Верх пирога наколюємо в декількох місцях виделкою, щоб пара, що утворюється при випіканні, могла вийти назовні. Змащуємо зверху пиріг жовтком чи молоком.

Відправляємо пиріг у розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки він охолоне.

Розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/rv_ova

Цікаві новини для вас:

  1. Тістечко "Картопля" – класичний десерт: як приготувати його з бісквіту.
  2. Дієтична випічка "з нічого": рецепт печива з насінням на листковому тісті.
  3. Рецепт "Мурашника" - класичного торта зі згущеним молоком, який обожнюють поколіннями.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••