Лайм

Закуска з вишні до м'яса по-азербайджанськи: спробуйте і будете готувати тільки її

Це дуже смачно до шашлику і сирної тарілки

З улюбленої всіма вишні можна приготувати не тільки звичне варення, компоти чи десерти, в кавказьких країнах з неї готують неймовірно смачні соуси і закуски, які чудово смакують до м'яса, риби чи сирної тарілки. Спробуйте приготувати смачну закуску з вишні з кінзою і базиліком і ви будете в захваті від її багатого смаку.

Рецептом поділилася фудблогерка dingulya cook у своєму YouTube-каналі.

Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.

"Щоб приготувати популярну в Азербайджані закуску з м'яса, знадобиться лише кілька інгредієнтів - вишня, кінза, базилік, часник, сіль та цукор. Але ви точно будете в захваті від неймовірного смаку і щороку готуватимете лише її", - розповіла авторка відео.

Цю закуску можна також консервувати в банки, а можна просто тримати в холодильнику і додавати до м'ясних та рибних страв – вона чудово освіжає смак жирного шашлику та сприяє травленню.

Інгредієнти:

  • вишня - 1 кг (з кісточками)
  • кінза - 50 г
  • базилік – 30 г
  • часник – 3-5 зубчиків
  • сіль та цукор - за смаком.

Спочатку потрібно очистити вишню від кісточок – не треба боятися, що ягоди пошкодяться, вони потрібні придавленими. Далі потрібно нарізати кінзу, очистивши від грубих стебел, у базиліка відриваємо тільки листя і нарізаємо не дрібно, а можна просто порвати листя руками. Після цього додаємо часник, сіль та цукор за смаком.

"Все це ми добре перемішуємо, краще руками, щоб відчувати консистенцію закуски і не придавлювати сильно. Можна ще додати чорний перець, якщо комусь подобається, він точно не зіпсує смаку, а закуска буде ще більш пряною. Далі ми трохи притискаємо всю масу, щоб вона вкрилася соком вишні та залишаємо на дві години, щоб вона зібрала свій смак", - пояснила авторка відео.

Читайте також: Не тільки варення і джеми: приготуйте смачний вишневий соус до м’яса.

Цю закуску можна також консервувати в банки.

"Потрібно готову закуску, яка постояла вже 1,5-2 години, скласти в чисті та стерилізовані банки, і поставити на невеликий вогонь на 30 хвилин. Воду додавати не потрібно, вишня пустить багато соку. Після стерилізації банки потрібно закрити металевими кришками і залишити до повного охолодження", - додала блогерка.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати з вишень пряний соус до м'яса: смачний рецепт на зиму.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину