Сезон кабачків набирає обертів - господині вже готують зі смачного і корисного продукта різноманітні закуски, салати і лечо. Однак є страва, яка може здивувати навіть досвідчених шеф-кухарів - приготуванням кетчупу з кабачка похвалитися може не кожен.
Рецептом чудової закуски поділилася відома фудблогерка Лілія Цвіт у своєму YouTube-каналі.
Читайте також: Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки.
Це дуже оригінальний спосіб консервації кабачків на зиму - в результаті можна отримати чудовий соус до будь-яких страв. Завдяки кабачкам соус виходить дуже ніжний, а їхній смак зовсім не відчувається, а томатна паста додає характерного післясмаку.
Інгредієнти на 4 півлітрових баночки:
- кабачки - 1,5 кг
- цибуля - 450 г
- буряк - 200 г
- лавровий лист - 1 шт.
- гвоздика - 3 шт.
- духм’яний перець - 3 шт.
- сіль - 1,5 ст. л.
- копчена парика - 1/3 ч.л.
- коріандр - 1/3 ч.л.
- перець чилі - 1/2 ч.л.
- часник - 6-7 зуб.
- томатна паста - 0,5 л
- оцет - 100 г
- цукор - 200 г
"Кабачки нарізаємо кубиками разом зі шкірою із насінням, але якщо у вас старі кабачки, то краще їх почистити від шкірки. Нарізані кабачки перекладаємо у каструлю, солимо і залишаємо на 30 хвилин, щоб вони пустили сік. Далі потрібно кабачки відцідити від соку, додаємо сиру цибулю, буряк, все перемішуємо і тушкуємо це все під кришкою 15 хвилин.
Потім додаємо цукор, лавровий листок, гвоздику, духмяний перець та інші спеції - тут нам потрібні паприка, коріандр і перець чилі. Знову все перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 15 хвилин. Після цього додаємо часник і томатну пасту, тушкуємо знову 15 хвилин, виймаємо лавровий лист, а готову масу збиваємо блендером. Далі вливаємо у масу оцет, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин - це вже учетверте і востаннє", - розповіла блогерка.
Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.
Готовий соус потрібно розкласти у сухі чисті банки, накрити нещільно кришками і поставити стерилізуватися.
"Стерилізуємо наш кетчуп 10 хвилин після закипання води у каструлі і закриваємо кришками. Утеплювати цей кетчуп не потрібно, він вже готовий і досягнув потрібної консистенції. Взимку він чудово смакуватиме з гарнірами, м'ясом або ж просто намастити на хлібчик. Кетчуп виходить натуральний без хімії і дуже добре зберігається", - додала Лілія Цвіт.
- Раніше ми розповідали про хітовий рецепт кабачків по-корейськи.
- Читайте також, як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.