Лайм

Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт

Завдяки кабачкам соус набуває дуже ніжної текстури

Сезон кабачків набирає обертів - господині вже готують зі смачного і корисного продукта різноманітні закуски, салати і лечо. Однак є страва, яка може здивувати навіть досвідчених шеф-кухарів - приготуванням кетчупу з кабачка похвалитися може не кожен.

Рецептом чудової закуски поділилася відома фудблогерка Лілія Цвіт у своєму YouTube-каналі.

Читайте також: Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки.

Це дуже оригінальний спосіб консервації кабачків на зиму - в результаті можна отримати чудовий соус до будь-яких страв. Завдяки кабачкам соус виходить дуже ніжний, а їхній смак зовсім не відчувається, а томатна паста додає характерного післясмаку.

Інгредієнти на 4 півлітрових баночки:

  • кабачки - 1,5 кг
  • цибуля - 450 г
  • буряк - 200 г
  • лавровий лист - 1 шт.
  • гвоздика - 3 шт.
  • духм’яний перець - 3 шт.
  • сіль - 1,5 ст. л.
  • копчена парика - 1/3 ч.л.
  • коріандр - 1/3 ч.л.
  • перець чилі - 1/2 ч.л.
  • часник - 6-7 зуб.
  • томатна паста - 0,5 л
  • оцет - 100 г
  • цукор - 200 г

"Кабачки нарізаємо кубиками разом зі шкірою із насінням, але якщо у вас старі кабачки, то краще їх почистити від шкірки. Нарізані кабачки перекладаємо у каструлю, солимо і залишаємо на 30 хвилин, щоб вони пустили сік. Далі потрібно кабачки відцідити від соку, додаємо сиру цибулю, буряк, все перемішуємо і тушкуємо це все під кришкою 15 хвилин.

Потім додаємо цукор, лавровий листок, гвоздику, духмяний перець та інші спеції - тут нам потрібні паприка, коріандр і перець чилі. Знову все перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 15 хвилин. Після цього додаємо часник і томатну пасту, тушкуємо знову 15 хвилин, виймаємо лавровий лист, а готову масу збиваємо блендером. Далі вливаємо у масу оцет, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин - це вже учетверте і востаннє", - розповіла блогерка.

Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.

Готовий соус потрібно розкласти у сухі чисті банки, накрити нещільно кришками і поставити стерилізуватися.

"Стерилізуємо наш кетчуп 10 хвилин після закипання води у каструлі і закриваємо кришками. Утеплювати цей кетчуп не потрібно, він вже готовий і досягнув потрібної консистенції. Взимку він чудово смакуватиме з гарнірами, м'ясом або ж просто намастити на хлібчик. Кетчуп виходить натуральний без хімії і дуже добре зберігається", - додала Лілія Цвіт.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Смачно, просто і ніякого тіста: як приготувати соковиту кабачкову піцу на сковорідці.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні