Лайм

Хіт сезону: як приготувати смачні кабачкові оладки за 10 хвилин

Це дуже смачно і корисно!

Сезон кабачків у самому розпалі — з цього дивовижного літнього продукту можна приготувати безліч смачних і дієтичних страв. Оладки з кабачків, без сумніву, є улюбленою стравою кожного, а приготувавши до них соус зі сметани, їх можна їсти без упину.

Власним рецептом смачних і корисних кабачкових оладків поділилася авторка Youtube-канал "Смачна сторінка".

Читайте також: Ви захочете готувати її щодня: рецепт смачної і корисної запіканки з кабачків.

Оладки з кабачків – ідеальна страва для літньої вечері, їх обожнюють діти і приготувати їх можна всього за 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • кабачок - 500 г
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 2 зубчика
  • яйця - 2 шт.
  • борошно - 4-5 ст. ложок
  • сіль - 0,5 ч. ложки
  • олія для смаження

Соус :

  • сметана - 2-3 ст.л
  • кріп
  • часник - 2 зубчики

Спосіб приготування

"Кабачок натираємо на великій терці, можна також подрібнити його у блендері або за допомогою м’ясорубки. Додаємо до кабачкової маси натерту на терці цибулю, часник пропускаємо через прес.

Змішуємо кабачок, цибулю і часник, додаємо яйця і все перемішуємо. Далі додаємо сіль і починаємо додавати борошно", - розповідає технологію приготування блогерка.

Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.

Однак в її рецепті є невелика хитрість.

"Спочатку додайте одну ложку борошна і розмішайте, а потім додайте ще кілька ложок. Таким чином вдасться досягнути в’язкої консистенції - не занадто густої і не дуже рідкої – як на звичайні оладки", - пояснила блогерка.

Смажити оладки потрібно на добре розігрітій сковороді на олії.

"Ложкою викладаємо кабачкову масу на сковорідку, формуючи оладки. Смажимо з обох сторін до золотавої скоринки", - додала авторка відео.

Оладки добре триматимуть форму, але при цьому будуть м'якими. Оладки подавайте зі сметанно-часниковим соусом.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Смачно, просто і ніякого тіста: як приготувати соковиту кабачкову піцу на сковорідці.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами