Сезон кабачків у самому розпалі — з цього дивовижного літнього продукту можна приготувати безліч смачних і дієтичних страв. Оладки з кабачків, без сумніву, є улюбленою стравою кожного, а приготувавши до них соус зі сметани, їх можна їсти без упину.
Власним рецептом смачних і корисних кабачкових оладків поділилася авторка Youtube-канал "Смачна сторінка".
Читайте також: Ви захочете готувати її щодня: рецепт смачної і корисної запіканки з кабачків.
Оладки з кабачків – ідеальна страва для літньої вечері, їх обожнюють діти і приготувати їх можна всього за 10 хвилин.
Інгредієнти:
- кабачок - 500 г
- цибуля - 1 шт.
- часник - 2 зубчика
- яйця - 2 шт.
- борошно - 4-5 ст. ложок
- сіль - 0,5 ч. ложки
- олія для смаження
Соус :
- сметана - 2-3 ст.л
- кріп
- часник - 2 зубчики
Спосіб приготування
"Кабачок натираємо на великій терці, можна також подрібнити його у блендері або за допомогою м’ясорубки. Додаємо до кабачкової маси натерту на терці цибулю, часник пропускаємо через прес.
Змішуємо кабачок, цибулю і часник, додаємо яйця і все перемішуємо. Далі додаємо сіль і починаємо додавати борошно", - розповідає технологію приготування блогерка.
Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.
Однак в її рецепті є невелика хитрість.
"Спочатку додайте одну ложку борошна і розмішайте, а потім додайте ще кілька ложок. Таким чином вдасться досягнути в’язкої консистенції - не занадто густої і не дуже рідкої – як на звичайні оладки", - пояснила блогерка.
Смажити оладки потрібно на добре розігрітій сковороді на олії.
"Ложкою викладаємо кабачкову масу на сковорідку, формуючи оладки. Смажимо з обох сторін до золотавої скоринки", - додала авторка відео.
Оладки добре триматимуть форму, але при цьому будуть м'якими. Оладки подавайте зі сметанно-часниковим соусом.
- Раніше ми розповідали про хітовий рецепт кабачків по-корейськи.
- Читайте також, як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.