Лайм

Ви захочете готувати її щодня: рецепт смачної і корисної запіканки з кабачків

Це дуже легка і дієтична страва для вашого столу

Кабачкова запіканка – страва, яку можна майже безлімітно готувати під час літнього сезону. Вона може бути з м'ясом, сиром чи іншими овочами. Особливо смачні запечені кабачки у вигляді тортика із сирною "начинкою".

Власним рецептом смачної та корисної запіканки поділилася фудблогерка, автор Youtube-канал VegaNik.

Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.

Як відомо, регулярне вживання кабачків або цукіні забезпечує ефективний детокс, покращує роботу травної системи і оздоровлює кишківник.

Запіканка з кабачків – це чудова дієтична страва, яка обов'язково вам сподобається у спекотні літні дні. Вона смачна, корисна та легка.

Інгредієнти:

  • два цукіні або кабачка
  • половина червоної цибулини
  • 2 ст.л сухарів
  • 2 ст. л пармезану
  • 3 яйця
  • 125 г моцарелли
  • пучок петрушки
  • сіль та перець за смаком

"Для початку нам потрібно нарізати цибулю - половину червоної цибулини нарізаємо дрібними кубиками. Далі два невеликі кабачки або цукіні нарізаємо тоненькими кільцями товщиною приблизно 2 мм.

Нарізані кружками кабачки перекладаємо в ємність, додаємо сіль і перець до смаку, трохи оливкової олії і все перемішуємо. Наступним кроком викладаємо всі наші кабачки на лист і запікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів", - розповідає блогер.

Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.

Далі переходимо до виготовлення заправки для запіканки.

"Збиваємо 3 яйця з сіллю і чорним перцем, додаємо подрібнений пармезан і дві столові ложки сухарів. Дрібно нарізаємо петрушку, додаємо в суміш і все добре перемішуємо.

А в цей час у нас у духовці вже запікалися кабачки, які потрібно додати до яєчної суміші та добре перемішати.

Нарізаємо тоненькими скибочками сир моцарелла – нам вистачить 125 г. У застелену пергаментом форму викладаємо половину підготовлених кабачків і накриваємо їх шматочками моцарелли. Сир, до речі, можна брати інших видів – дуже цікавим є смак підкопченого сиру. І вже на шар моцарели викладаємо другу половину кабачків", – додала блогерка.

Читайте також: Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки.

Кабачкову запіканку відправляємо в духовку і готуємо за температури 200 градусів до готовності приблизно 30-40 хвилин.

"Наша запіканка готова - ще потрібно, щоб вона охолонула кілька хвилин, і можна насолоджуватися її ніжним смаком. Вона дуже смачна, корисна, просто в приготуванні, і я впевнена, що ви захочете готувати її щодня", - додала блогер.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Смачно, просто і ніякого тіста: як приготувати соковиту кабачкову піцу на сковорідці.

Новини партнерів

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто