Сезон кабачків триває, тож є чудова можливість приготувати незвичну і дуже смачну страву – кабачки по-корейськи. Ця закуска сподобається навіть найвибагливішим - ці кабачки смачно пахнуть часничком та мають пікантний присмак коріандру.
theLime пропонує приготувати кабачки по-корейськи за рецептом відомого українського фудблогера Євгена Клопотенка.
Читайте також: Кабачки смачніші за м’ясо: вам захочеться готувати за цим рецептом щодня.
Кабачки на нашому столі більше асоціюються з рагу, смаженими кружальцями або ж у клярі, ну і звісно королева кабачків - кабачкова ікра. Спробуйте щось незвичне і приготуйте кабачки, які нагадують моркву по-корейськи, легкі , хрумкі і дуже смачні.
Для кабачків по-корейськи
- 1 молодий кабачок середнього розміру
- 1 морква середнього розміру
- ¼ білокачанної капусти
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- ½ перцю чилі
- 4 ст. л. соняшникової олії
- ½ ч. л. меленого коріандру
- 3 зубчики часнику
Читайте також: Ви захочете готувати її щодня: рецепт смачної і корисної запіканки з кабачків.
Як готувати
Кабачок треба помити і, не очищаючи від шкірки, порізати спочатку кружечками, а потім тонкою соломкою.
Моркву чистимо від шкірки, миємо і натираємо соломкою на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Морквяну соломку перекладаємо у миску до кабачків.
Четвертину білокачанної капусти нарізаємо довгою тонкою соломкою, а половину перцю чилі - тонкими слайсами. Перекладаємо все це у миску до кабачків та моркви і перемішуємо.
Три зубчики часнику вичавлюємо у миску до овочів.
Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.
Готуємо заправку для закуски
У сотейник вливаємо 4 ст. л. соняшникової олії, додаємо 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. меленого коріандру. Підігріваємо олію зі спеціями на маленькому вогні протягом 1 хвилини, постійно помішуючи. Цукор та сіль не повинні повністю розчинитися.
Виливаємо олію в миску до овочів і перемішуємо всі компоненти страви.
За бажанням можна додати ще нарізаного соломкою солодкого перцю та збільшити кількість часнику.
Готувати цю закуску краще на один-два прийоми їжі. Постоявши в холодильнику, овочі пустять багато соку, а кабачки втратять свою хрумкість.
- Раніше ми розповідали про хітовий рецепт кабачків по-корейськи.
- Читайте також, як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.