Лайм

Кабачки по-корейськи: цю закуску оцінять найвибагливіші гурмани

Ця страва пасуватиме до м’яса та риби

Сезон кабачків триває, тож є чудова можливість приготувати незвичну і дуже смачну страву – кабачки по-корейськи. Ця закуска сподобається навіть найвибагливішим - ці кабачки смачно пахнуть часничком та мають пікантний присмак коріандру.

theLime пропонує приготувати кабачки по-корейськи за рецептом відомого українського фудблогера Євгена Клопотенка.

Читайте також: Кабачки смачніші за м’ясо: вам захочеться готувати за цим рецептом щодня.

Кабачки на нашому столі більше асоціюються з рагу, смаженими кружальцями або ж у клярі, ну і звісно королева кабачків - кабачкова ікра. Спробуйте щось незвичне і приготуйте кабачки, які нагадують моркву по-корейськи, легкі , хрумкі і дуже смачні.

Для кабачків по-корейськи

  • 1 молодий кабачок середнього розміру
  • 1 морква середнього розміру
  • ¼ білокачанної капусти
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • ½ перцю чилі
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • ½ ч. л. меленого коріандру
  • 3 зубчики часнику

Читайте також: Ви захочете готувати її щодня: рецепт смачної і корисної запіканки з кабачків.

Як готувати

Кабачок треба помити і, не очищаючи від шкірки, порізати спочатку кружечками, а потім тонкою соломкою.

Моркву чистимо від шкірки, миємо і натираємо соломкою на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Морквяну соломку перекладаємо у миску до кабачків.

Четвертину білокачанної капусти нарізаємо довгою тонкою соломкою, а половину перцю чилі  - тонкими слайсами. Перекладаємо все це у миску до кабачків та моркви і перемішуємо.

Три зубчики часнику вичавлюємо у миску до овочів.

Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.

Готуємо заправку для закуски

У сотейник вливаємо 4 ст. л. соняшникової олії, додаємо 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. меленого коріандру. Підігріваємо олію зі спеціями на маленькому вогні протягом 1 хвилини, постійно помішуючи. Цукор та сіль не повинні повністю розчинитися.

 Виливаємо олію в миску до овочів і перемішуємо всі компоненти страви.

За бажанням можна додати ще нарізаного соломкою солодкого перцю та збільшити кількість часнику.

Готувати цю закуску краще на один-два прийоми їжі. Постоявши в холодильнику, овочі пустять багато соку, а кабачки втратять свою хрумкість.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Смачно, просто і ніякого тіста: як приготувати соковиту кабачкову піцу на сковорідці.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times