Лайм

Хрусткі і ароматні: "французькі" мариновані огірки за рецептом Лілії Цвіт

Огірки за цим рецептом мають цікавий пікантний смак

Триває сезон консервування - господині намагаються забезпечити свою родину на зиму смачними продуктами, закриваючи сезонні ягоди, фрукти і овочі. Спробуйте приготувати "французькі" огірки - вони вийдуть дуже смачними, з приємним кисло-солодким смаком, помірно гострими і дійсно дуже хрусткими!

За словами відомої української фудблогерки Лілії Цвіт, особливого пікантного і приємного смаку огіркам за цим рецептом надасть французька гірчиця.

Читайте також:Огірки, як у McDonald's, можна приготувати вдома: простий рецепт на зиму.

ІНГРЕДІЄНТИ

(на 1 літрову банку)

  • огірки ~ 400 г
  • сіль - 1 ст.л
  • цукор - 2 ст.л.
  • оцет - 2 ст.л
  • часник - 1-2 зуб.
  • лавровий лист- 1 шт.
  • перець чилі - 2 шматочки
  • перець духмяний - 0,5 ч.л
  • гірчиця "Французька" - 1 ст.л

Спочатку огірки потрібно замочити у воді на 1 годину, а після цього зрізати з них кінчики.

"На дно чистої 1-літрової банки кладемо один лавровий листок, по пів чайної ложки чорного перцю горошком або ж духмяного перцю. В кожну банку кладемо подрібнений часник - досить одного великого зубчика, а також по дві пластинки нарізаного перцю чилі (якщо любите дуже гостре, його можна додати більше). В кожну банку додаємо по одній столовій ложці французької гірчиці – саме вона надає огіркам особливого смаку", - розповіла Лілія.

Після цього у банки потрібно скласти підготовлені огірки і додати сіль і цукор.

Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.

"В кожну банку всипаємо по 1 столовій ложці без верху солі, по 2 столові ложки цукру і по 2 столові ложки оцту. Заливаємо кожну банку окропом і накриваємо кришками нещільно.

Ставимо банки з огірками в каструлю для стерилізації і заливаємо гарячою водою. Доводимо воду у каструлі до кипіння і стерилізуємо огірки 5 хвилин після закипання. Закриваємо банки кришками і обережно прокручуємо їхній вміст, щоб всі спеції рівномірно розподілилися і розчинилися сіль з цукром", - розповіла авторка відео.

Готові банки з огірками слід перевернути вверх дном і укутати ковдрою на добу до повного охолодження.

Цікаві новини для вас:

  1. Як закрити хрумкі квашені огірки на зиму: перевірений рецепт на 3-літрову банку.
  2. Мариновані огірки по-фінськи – хіт літа 2023 року: як приготувати їх на зиму.
  3. Королівський салат з огірків на зиму: рецепт консервації з морквою, перцем та цибулею.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні