Лайм

Розлітаються з тарілки за хвилину: вдалий рецепт маринованих корнішонів без стерилізації

Ці огірочки відмінно смакують з найрізноманітнішими стравами

Сезон консервації у розпалі і господині чи не щодня поповнюють свої запаси на зиму свіжими закрутками. Спробуйте приготувати мариновані корнішони до святкового столу.

Власним рецептом огірочків поділилася авторка Youtube-каналу "Все буде смачно".

Читайте також: Хрусткі і ароматні: "французькі" мариновані огірки за рецептом Лілії Цвіт.

"Корнішони за цим рецептом дуже смачні, хрумкі і розлетяться з тарілки буквально за хвилину. До того ж вони не потребують стерилізації", - розповіла авторка відео.

На 6 півлітрових баночок знадобиться близько 1,8 - 2 кг корнішонів.

"Огірочки треба брати не більше 6 см, тоді вони особливо привабливі, але дозволяється і до 8 см.Спочатку їх треба обережно помити, не пошкоджуючи ніжну шкірку, та замочити в холодній воді на 3 години. Через кожну годину бажано міняти воду", - додала блогерка.

Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.

Поки корнішони замочуються, слід приготувати банки і простерилізувати кришки.

На дно кожної банки кладемо:

  • Лавровий лист - 1 шт,
  • Часник - 1-2 зубчики,
  • Зерна гірчиці - 1/2 ч.л,
  • Гвоздика (за бажанням) - 1 шт,
  • Перець чорний горошком та духмяний - по 2-4 шт,
  • Парасолька кропу (якщо велика, то ділимо навпіл),
  • Листя вишні, смородини - по 1-2 шт,
  • Листя хрону – трішки.

"Все це щільно закладаємо корнішонами. Готову заповнену баночку заливаємо окропом і залишаємо баночки приблизно на 10-12 хвилин.

Після цього зливаємо воду і знову доводимо її до кипіння, а потім заливаємо корнішони вдруге окропом вдруге, знову залишаємо на 10-12 хвилин і зливаємо воду. Втретє ми вже будемо заливати огірки маринадом", - пояснила авторка відео.

Читайте також: Огірки, як у McDonald's, можна приготувати вдома: простий рецепт на зиму.

Для маринаду:

  • Вода 2 л,
  • Сіль - 4 ст. л.
  • Цукор - 8 ст. л.
  • Оцет 9% - 90-100 мл

"На 2 літри води додаємо 4 столові ложки солі і 8 столових ложок цукру, доводимо все це до кипіння і вливаємо близько 100 мл оцту.

Киплячим маринадом заливаємо баночки з огірочками і закриваємо їх кришками. Перевертаємо і закутуємо ковдрою для додаткової стерилізації", - резюмувала авторка відео.

Цікаві новини для вас:

  1. Як закрити хрумкі квашені огірки на зиму: перевірений рецепт на 3-літрову банку.
  2. Мариновані огірки по-фінськи – хіт літа 2023 року: як приготувати їх на зиму.
  3. Королівський салат з огірків на зиму: рецепт консервації з морквою, перцем та цибулею.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні