Сезон консервації у розпалі і господині чи не щодня поповнюють свої запаси на зиму свіжими закрутками. Спробуйте приготувати мариновані корнішони до святкового столу.
Власним рецептом огірочків поділилася авторка Youtube-каналу "Все буде смачно".
Читайте також: Хрусткі і ароматні: "французькі" мариновані огірки за рецептом Лілії Цвіт.
"Корнішони за цим рецептом дуже смачні, хрумкі і розлетяться з тарілки буквально за хвилину. До того ж вони не потребують стерилізації", - розповіла авторка відео.
На 6 півлітрових баночок знадобиться близько 1,8 - 2 кг корнішонів.
"Огірочки треба брати не більше 6 см, тоді вони особливо привабливі, але дозволяється і до 8 см.Спочатку їх треба обережно помити, не пошкоджуючи ніжну шкірку, та замочити в холодній воді на 3 години. Через кожну годину бажано міняти воду", - додала блогерка.
Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.
Поки корнішони замочуються, слід приготувати банки і простерилізувати кришки.
На дно кожної банки кладемо:
- Лавровий лист - 1 шт,
- Часник - 1-2 зубчики,
- Зерна гірчиці - 1/2 ч.л,
- Гвоздика (за бажанням) - 1 шт,
- Перець чорний горошком та духмяний - по 2-4 шт,
- Парасолька кропу (якщо велика, то ділимо навпіл),
- Листя вишні, смородини - по 1-2 шт,
- Листя хрону – трішки.
"Все це щільно закладаємо корнішонами. Готову заповнену баночку заливаємо окропом і залишаємо баночки приблизно на 10-12 хвилин.
Після цього зливаємо воду і знову доводимо її до кипіння, а потім заливаємо корнішони вдруге окропом вдруге, знову залишаємо на 10-12 хвилин і зливаємо воду. Втретє ми вже будемо заливати огірки маринадом", - пояснила авторка відео.
Читайте також: Огірки, як у McDonald's, можна приготувати вдома: простий рецепт на зиму.
Для маринаду:
- Вода 2 л,
- Сіль - 4 ст. л.
- Цукор - 8 ст. л.
- Оцет 9% - 90-100 мл
"На 2 літри води додаємо 4 столові ложки солі і 8 столових ложок цукру, доводимо все це до кипіння і вливаємо близько 100 мл оцту.
Киплячим маринадом заливаємо баночки з огірочками і закриваємо їх кришками. Перевертаємо і закутуємо ковдрою для додаткової стерилізації", - резюмувала авторка відео.
- Раніше ми розповіли, як закрити огірки пікулі на зиму.
- Читайте також на theLime, як закрити салат з огірків, перцю та печериць.
Цікаві новини для вас: