Лайм

Як приготувати знамениті булочки "Сінабон" - простий рецепт від Євгена Клопотенка

Ці смачні булочки з корицею обожнюють у всьому світі

Що може бути кращим прохолодним осіннього вечора за чашку гарячого чаю з ароматною випічкою? Пропонуємо приготувати знамениті булочки "Синабон" з корицею і глазур'ю.

Власним перевіреним рецептом синабонів поділився український кухар Євген Клопотенко.

Читайте також: Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було.

Синабони мають цікаву історію. У 1985 році без перебільшення геніальні американські пекарі Річ та Грег Комени поставили собі за мету придумати рецепт найкращих у світі коричних булочок - і зробили це. Синабони таки завоювали світ, перетворивши маленьку пекарню в Сієтлі на всесвітню мережу закладів. Деякі секрети такого успіху відомі. Приміром, для булочок використовується кориця сорту “Макара”, яка вирощується спеціально для Cinnabon тільки в горах Індонезії, а самі крученики мають чітко визначену кількість завитків. Повний оригінальний рецепт синабонів дотепер тримається в таємниці, але це не зупиняє допитливих кухарів відтворити його.

Поради щодо приготування булочок "Синабон" від Клопотенка

Оскільки особливу корицю для синабонів в Україні знайти нереально, тому можна використовувати звичайну, з нею виходить дуже смачно.

Цукор – краще тростинний, але підійде і звичайний білий.

І лайфхак від Клопотенка з нарізки тіста. За рецептом синобонів тісто треба скрутити в довгий рулет, а потім нарізати на шматочки.

"Я раджу використати для цього не ніж, а кулінарну нитку. Тоді ваші синабони будуть рівні і красиві", - додав кухар.

А крем-сир для глазурі він радить брати будь-який: і маскарпоне, і рикоту, і філадельфію.

Читайте також: Сливовий пиріг із газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 450-500 г борошна
  • 200 мл молока 2,5%
  • 1 ст. л. цукру
  • 25 г живих дріжджів пресованих
  • 100 г вершкового масла  82,5%
  • ½ ч. л. солі

Для начинки:

  • 100 г вершкового масла 82,5% (+ для змащування форми)
  • 100-150 г коричневого цукру (тростинного)
  • 1-2 ст. л. меленої кориці

Для глазурі:

  • 250 г крем-сиру
  • 1-2 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. цукрової пудри

Як приготувати синабони з глазур'ю

Підготуйте всі інгредієнти для приготування синабонів. Зауважте, що маслу треба час, щоб стати м'яким. Тож дістаньте його з холодильника заздалегідь, аби воно стало кімнатної температури.

У велику миску просійте 450 г борошна. З одного боку ємності розкришіть 25 г живих пресованих дріжджів, а з іншого - 1 ст. л. цукру та ½ ч. л. Перемішайте. Якщо готуватимете за допомогою кухонного комбайну, пересипте суміш у чашу. Додайте у ємність 100 г розм’якшеного масла, нарізаного невеликими кубиками.

Влийте 200 мл підігрітого до 36 градусів молока і замішуйте тісто у мисці руками або у кухонному комбайні за допомогою насадки-гак.

Потім викладіть на кухонну поверхню і гарно вимісіть. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук. Сформуйте з нього кулю.

Змастіть велику скляну миску олією, перекладіть у неї тісто, накрийте рушником чи харчовою плівкою і залиште в теплому місці без протягів на 1 годину. Ви також можете увімкнути духовку на 120-130 градусів, відкрити дверцята та поставити миску з тістом на них. Тільки не забувайте періодично повертати ємність, щоби тісто рівномірно отримувало тепло.

Читайте також: Вишневий пиріг з пісочного тіста – класичний рецепт американських господинь: як його приготувати.

Тісто, що підійшло, викладіть на припилену борошном робочу поверхню, трохи обімніть руками і розкачайте у великий прямокутний пласт товщиною 2-3 мм.

За допомогою кулінарного пензлика рівномірно змастіть пласт тіста 100 г м'якого вершкового масла.

Рівномірно посипте усю поверхню тіста 1-2 ст. л. меленої кориці, а зверху так само рівномірно - 100-150 г коричневого цукру.  Кількість кориці та цукру залежить від ваших вподобань щодо насиченості смаків.

Скрутіть пласт тіста у рулет. Візуально розділіть його по довжині на 6 частин і зробіть намітки.

Протягніть кулінарну нитку під рулетом і обережно стягніть петлю, відрізаючи синабони.

Змастіть вершковим маслом форму для запікання. Розкладіть синабони на відстані 1-2 см один від одного. Накрийте чистим рушником і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання. У цей час увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Коли синабони піднімуться, випікайте впродовж 30 хвилин.

Готуємо глазур

Для глазурі змішайте 250 г крем-сиру з 2 ст. л. цукрової пудри та 1-2 ст. л. лимонного соку.   Добре перемішайте глазур віничком до однорідної консистенції.  

Рясно змастіть готові гарячі синабони глазур'ю, щоб вони добре просочилися. Подавайте булочки, коли вони трохи охолонуть до чаю, кави чи гарячого какао.  

Цікаві новини для вас:

  1. Що спекти замість шарлотки: рецепт смачного пирога з перетертими яблуками та кремом.
  2. Болгарський пиріг із яблуками називають "сухим" - його готують без замішування тіста.
  3. Проста та швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг із доступних інгредієнтів.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні