Скумбрію цінують за ніжне смачне м'ясо без дрібних кісток. Солону скумбрію можна купити в магазині, але краще її засолити вдома, адже це дуже просто і не потребує особливих навичок.
Про свій "сухий" рецепт засолювання скумбрії розповіла фудблогерка й експертка з харчування Дарія Дорошкевич. Він дуже простий - вам знадобиться лише скумбрія, сіль, цукор і трохи спецій.
Читайте також: Справжній форшмак від шефині одеського ресторану - рецепт легендарної страви.
Ця риба в міру солона і має пікантний смак, а спробувавши її одного разу, ви більше не будете купувати скумбрію в магазині.
Як радить Дарія Дорошкевич, обирайте жирну скумбрію і обов'язково цілу тушку, а не філе, бо вона швидко псується. Тушка має бути пружною, аромат ненав'язливим, а колір - світло-сірим з характерними смужками.
Також не варто використовувати йодовану сіль - від неї риба може стати пухкою.
Інгредієнти
- Скумбрія - 300 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор - 0.5 ч. л.
- Лавровий лист - 6 шт.
- Перець духмяний, горошок - 10 шт.
- Перець чорний, горошок - 10 шт.
Читайте також: Хачапурі за 15 хвилин - швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво.
Скумбрію почистіть від нутрощів, відріжте голову і хвіст. Добре промийте та розріжте на 2 частини.
Сіль змішайте з цукром і половину насипте на дно контейнера. Також викладіть половину спецій.
Шматочки риби посипте сумішшю солі і цукру всередині й зверху. Покладіть рибу в контейнер, посипте рештою солі з цукром та спеціями.
Закрийте контейнер кришкою і покладіть в холодильник на 2 доби. Потім почистьте скумбрію від шкірки і кісточок та насолоджуйтеся її пікантним смаком!
- Раніше ми розповіли, як приготувати бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту на зиму.