Лайм

Квашена капуста з яблуками, як в бабусі: рецепт, перевірений роками

Вона має тонкий фруктовий смак і аромат

Будь-яка квашена капуста на зиму — це не тільки джерело вітамінів на кожен день, а й закуска, яку не соромно буде подати навіть на святковий стіл. Завдяки тому, що ця квашена капуста приготовлена разом з яблуками, страва набуває нового смаку і аромату фруктів.

Власним перевіреним рецептом приготування квашеної капусти з яблуками поділилася авторка Youtube-каналу "Дім і присадибна ділянка".

Читайте також: Український суперфуд: як приготувати квашену капусту з калиною.

За словами блогерки, солодкі яблука для цього рецепту не підійдуть, адже тут необхідна саме кислинка. Також не можна використовувати йодовану сіль, оскільки йод заважатиме процесу квасіння.

Інгредієнти на 3-х літрову банку

  • капуста (уже попередньо дрібно посічена) — 2 - 2,3 кг
  • кам'яна сіль (не йодована) — 2 ст. л.
  • морква — 160 г
  • зелені яблука — 600 - 700 г
  • перець духмяний - 2-3 шт.
  • перець чорний - 3-6 шт.
  • гвоздика - 2-3 шт.

Читайте також: Лише три інгредієнти: як зробити найсмачнішу квашену капусту.

Як приготувати квашену капусту з яблуками

Спочатку шаткуємо капусту і натираємо моркву на тертку.

Складаємо приготовлені овочі у велику каструлю, пересипаємо сіллю і ретельно вимішуємо все руками.

Поки овочі починають виділяти сік, готуємо яблука. Очищуємо їх від серцевинок і розрізаємо на четвертинки.

Складаємо капусту і яблука в банку шарами, пересипаючи спеціями. Час від часу втрамбовуємо капусту в банках, щоб вийшло все повітря.

Накриваємо банку марлею, складеною в кілька шарів, і ставимо банку у велику миску, щоб у неї стікала рідина, що виділяється під час квашення.

Залишаємо банки з капустою при кімнатній температурі на 3 дні. Щодня протикаємо капусту в банці дерев'яною паличкою до самого дна, щоб випустити газ, який виділяється при бродінні.

Через 3 дні капуста готова, банки зберігаємо у холодильнику або в іншому холодному місці.

Цікаві новини для вас:

  1. Найсмачніша закуска з перців за версією Ектора Хіменеса-Браво - це варто спробувати.
  2. Запечений гарбуз з мʼясом та овочами - справжня феєрія осінніх смаків.
  3. Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні