Гратен – це популярна страва французької кухні. Його готують з картоплі, вершків і сиру, заправляють спеціями та запікають в духовці. Тоненькі скибки картоплі після запікання набувають пікантного вершково-сирного смаку, а золотава хрустка скоринка дарує неймовірну насолоду.
Рецептом приготування гратена з картоплі з сиром поділився відомий шеф-кухар і блогер Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram.
Читайте також: Картопляні кульки з сиром - рецепт оригінальної страви від Ектора.
"Це ідеальний рецепт, що зігріє в будь-яку погоду та допоможе вразити гостей без зайвих зусиль", - розповів Ектор.
Інгредієнти:
Читайте також: Картопляне пюре по-новому: Ектор Хіменес-Браво назвав секретний інгредієнт.
Як приготувати картопляний гратен з сиром
1. Картоплю нарізаємо круглими слайсами.
2. Бекон обсмажуємо з цибулею.
3. В миску натираємо сир трьох видів, додаємо вершки, сіль та перець.
4. Висипаємо в миску обсмажений бекон з цибулею, додаємо запечений часник, картоплю та добре перемішуємо.
5. Викладаємо картоплю у форму, змащену вершковим маслом, поливаємо зверху залишками вершкового соусу і запікаємо під фольгою протягом 1,5 години при 180°.
6. Через 1,5 години знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин до золотавої скоринки.
- Раніше ми розповідали, як приготувати голубці з цибулі - їхній смак змусить забути про класичні.
- Читайте також на theLime рецепт смачних картопляних книдлів з м'ясом.