img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Гратен з картоплі і сиру - рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
Це дуже смачно і ситно!

Його обожнюють за пікантний смак і аромат: як приготувати смачний гратен з картоплі і сиру

Вівторок, 19 листопада 2024, 12:10

Фото: з відкритих джерел

ava
Олена Токмач

Креативна редакторка

Гратен – це популярна страва французької кухні. Його готують з картоплі, вершків і сиру, заправляють спеціями та запікають в духовці. Тоненькі скибки картоплі після запікання набувають пікантного вершково-сирного смаку, а золотава хрустка скоринка дарує неймовірну насолоду.

Рецептом приготування гратена з картоплі з сиром поділився відомий шеф-кухар і блогер Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram.

Читайте також: Картопляні кульки з сиром - рецепт оригінальної страви від Ектора.

"Це ідеальний рецепт, що зігріє в будь-яку погоду та допоможе вразити гостей без зайвих зусиль", - розповів Ектор.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг,
  • Сіль/перець — на смак,
  • Вершки 33% — 300 г,
  • Сир пармезан — 50 г,
  • Сир моцарела — 50 г,
  • Сир чедер — 50 г,
  • Бекон — 70 г,
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Читайте також: Картопляне пюре по-новому: Ектор Хіменес-Браво назвав секретний інгредієнт.

    Як приготувати картопляний гратен з сиром

    1. Картоплю нарізаємо круглими слайсами.

    2. Бекон обсмажуємо з цибулею.

    3. В миску натираємо сир трьох видів, додаємо вершки, сіль та перець.

    4. Висипаємо в миску обсмажений бекон з цибулею, додаємо запечений часник, картоплю та добре перемішуємо.

    5. Викладаємо картоплю у форму, змащену вершковим маслом, поливаємо зверху залишками вершкового соусу і запікаємо під фольгою протягом 1,5 години при 180°.

    6. Через 1,5 години знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин до золотавої скоринки.

    Цікаві новини для вас:

    1. Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.
    2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
    3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.
    img img

    Новини партнерів

    РЕКЛАМА
    •••
    Гратен з картоплі і сиру - рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
    img

    Новини

    28 липня

    23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
    img Політика
    22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
    22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
    img Політика
    22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
    22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
    img Політика
    22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
    21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
    21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
    21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
    21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
    21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
    img Політика
    21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
    20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
    img Політика
    20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
    19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
    До всіх новин
    Гратен з картоплі і сиру - рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
    Це дуже смачно і ситно!

    Його обожнюють за пікантний смак і аромат: як приготувати смачний гратен з картоплі і сиру

    Вівторок, 19 листопада 2024, 12:10

    Фото: з відкритих джерел

    ava
    Олена Токмач

    Креативна редакторка

    Гратен – це популярна страва французької кухні. Його готують з картоплі, вершків і сиру, заправляють спеціями та запікають в духовці. Тоненькі скибки картоплі після запікання набувають пікантного вершково-сирного смаку, а золотава хрустка скоринка дарує неймовірну насолоду.

    Рецептом приготування гратена з картоплі з сиром поділився відомий шеф-кухар і блогер Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram.

    Читайте також: Картопляні кульки з сиром - рецепт оригінальної страви від Ектора.

    "Це ідеальний рецепт, що зігріє в будь-яку погоду та допоможе вразити гостей без зайвих зусиль", - розповів Ектор.

    Продовження після реклами
    РЕКЛАМА
    Продовження після реклами
    РЕКЛАМА

    Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг,
  • Сіль/перець — на смак,
  • Вершки 33% — 300 г,
  • Сир пармезан — 50 г,
  • Сир моцарела — 50 г,
  • Сир чедер — 50 г,
  • Бекон — 70 г,
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Читайте також: Картопляне пюре по-новому: Ектор Хіменес-Браво назвав секретний інгредієнт.

    Як приготувати картопляний гратен з сиром

    1. Картоплю нарізаємо круглими слайсами.

    2. Бекон обсмажуємо з цибулею.

    3. В миску натираємо сир трьох видів, додаємо вершки, сіль та перець.

    4. Висипаємо в миску обсмажений бекон з цибулею, додаємо запечений часник, картоплю та добре перемішуємо.

    5. Викладаємо картоплю у форму, змащену вершковим маслом, поливаємо зверху залишками вершкового соусу і запікаємо під фольгою протягом 1,5 години при 180°.

    6. Через 1,5 години знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин до золотавої скоринки.

    Цікаві новини для вас:

    1. Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.
    2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
    3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.
    img img

    Новини партнерів

    РЕКЛАМА
    •••