Лайм

Вчені визнали Оззі Осборна генетичним мутантом

Схильність фронтмена Black Sabbath до алкоголю і наркотиків виявилася генетичною мутацією

У 2010 році вчені з компанії Knome Inc. звернулися до Оззі Осборна, щоб дізнатися, які гени підтримували життя рокера протягом десятиліть важкого вживання алкоголю і наркотиків. Їх висновки не розчарували: фронтмен Black Sabbath виявився генетичним мутантом, пише New York Post.

Генетики виявили небачену раніше мутацію, яка може пояснити здатність Осборна споживати алкоголь у великих кількостях, а також кілька генетичних змін, які роблять його схильним до наркотичної та алкогольної залежності.

"Оззі дійсно генетичний мутант", - пише Білл Салліван в своїй новій книзі "Приємно зустріти мене: гени, мікроби і цікаві сили, які роблять нас тими, хто ми є" (National Geographic). Автор розглядає дивовижні способи, якими формується наша ДНК, а також біологічні фактори, які впливають на те, як проявляються наші гени.

Існує варіант гена ласунів, безліч генів впливають на любов до кави, гени управляють нашими основними емоціями, сексуальним потягом і політичними уподобаннями.

"Після довгих років досліджень і роздумів ми прийшли до висновку, що більшість особливостей нашої поведінки від нас не залежить", - пише Салліван, професор Медичної школи Університету Індіани.

Люди, які є політично ліберальними, більш схильні мати варіант певного гена, і вчені можуть передбачити чиюсь політичну приналежність з точністю до 72%, подивившись на сканування мозку. Консерватори, як правило, мають велику мигдалину, в той час як ліберали часто мають більшу передню поясну звивину - область, залучену до аналізи інстинктивних думок.

Коли мова заходить про повсякденні емоції, наші гени програмують хімічні речовини мозку, включаючи серотонін і дофамін, які змушують нас відчувати. "Якими б чарівними вони не були, ваші емоції мають чисто біологічне походження", - пише професор Салліван.

Що ж стосується Оззі Осборна, який виявився генетично схильним до згубних звичок, зараз він веде здоровий спосіб життя.

"Я не п'ю алкоголь, не курю тютюн і не вживаю наркотики. Зараз у мене все добре. Тепер я не розумію, як міг думати про те, що піти в бар, напитися і винюхати весь кокаїн - це весело, - цитує рок-співака видання Metro. - Я прийшов до висновку, що якби мені запропонували пістолет, сумку з кокаїном і галон випивки на вибір, я б взяв пістолет. Воно того не варте. Я просто сподіваюся, що Бог і далі буде підтримувати мене в живих".

В останні місяці Оззі Осборн перебував у лікарні. Одужуючи від пневмонії, він впав в своєму будинку в Лос-Анжелесі, і музиканту знову потрібна була госпіталізація.

"Я не можу повірити, що мені потрібно знову переносити дати прощального туру. Словами не можу висловити, як я засмучений, зол і пригнічений, що зараз не можу зробити цю поїздку ", - заявив він в квітні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях