Лайм

Меган Маркл програла перший суд проти таблоїдів, що опублікували її листа батькові

Герцогиня бореться з жовтою пресою, яка порушила її право на недоторканість приватного життя

1 травня Високий суд Лондона в онлайн-форматі розглянув позов Меган Маркл проти британського таблоїду Mail on Sunday і його видавця Associated Newspaper, виключивши зі справи кілька звинувачень, які прямо до нього не відносяться. Про першу поразку герцогині повідомляє видання Page Six.

Нагадаємо, що Меган судиться з Associated Newspaper за публікацію в газеті Mail on Sunday її листи батькові Томасу Марклу. Згідно із заявою дружини принца Гаррі, це стало порушенням недоторканності приватного життя: лист надрукували без її відома і ретельно відредагували, щоб "маніпулювати читачами" і "навмисно спотворити картину її стосунків з батьком".

Фото: instagram.com/sussexroyal

Суддя Високого суду Лондона відхилив звинувачення в тому, що газета діяла нечесно, пропускаючи деякі фрагменти листа. Також були відкинуті звинувачення, що "порядком денним" в Associated Newspaper були публікації образливих історій про герцогиню. При цьому суддя заявив, що ці звинувачення не мають відношення до її позову про неправомірне використання приватної інформації, порушення авторських прав і порушення закону про захист даних.

Юристи Маркл продовжать відстоювати її позицію, незважаючи на першу поразку. "Права герцогині були порушені, а правові межі навколо конфіденційності були пересічені", - заявив її представник.

Associated Newspaper тим часом просять герцога і герцогиню Сассекських заплатити більше $ 63 тис після того, як подружжя відмовилося розглянути питання поза судом, щоб позбавити Високий суд від необхідності створювати онлайн слухання під час епідемії коронавірусу.

  • Раніше принц Гаррі і Меган Маркл відмовилися спілкуватися з таблоїдами через брехню і агресію. Пара не хоче, щоб жовта преса використовувала їхні імена для наживи
  • Принц Вільям і Кейт Міддлтон тим часом відсвяткували річницю весілля. 9 років тому Вільям і Кейт стали сім'єю, і ми зібрали їхні кращі фото

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.