Лайм

Скільки коштувало утримання принца Гаррі і Меган Маркл - британський політик назвав величезну суму

Щоб 2 роки забезпечувати всі потреби пари, знадобилося $ 53 млн

Колишній парламентарій і нинішній член Таємної ради Великобританії Норман Бейкер повідомив, що на забезпечення принца Гаррі і Меган Маркл з коштів платників податків було виділено $ 53 млн. Вивчивши фінанси пари, радник королеви також розповів Daily Mail, що рахунки продовжують надходити навіть після переїзду Гаррі і Меган в США.

Фото: instagram.com/sussexroyal

Найдорожче платникам податків обійшлося весілля Гаррі і Меган в 2018 році. За словами Бейкера, воно коштувало $ 40,8 млн, з яких пара особисто внесла всього $ 2,4 млн. Найбільше коштів ($ 35 млн) пішло на безпеку, але розщедритися довелося також на систему звукового оповіщення, прапори, плакати, бар'єри для натовпу та інші важливі атрибути масового заходу.

Після весілля пара збиралася переїхати в апартаменти в Кенсингтонському палаці, але після ремонту вартістю $ 1,7 млн Гаррі і Меган вирішили жити в іншому місці. Королева подарувала їм Фрогмор-котедж, на ремонт якого пішло ще $ 2,9 млн. Сім'я прожила в ньому менше 6 місяців, після чого вирушила до Канади. "Пара заявила, що відшкодує витрати на ремонт котеджу. Вони пропонували виплачувати по $ 22 тис, а значить їм буде потрібно більше 10 років, щоб окупити витрати на ремонт - і це без відсотків або будь-якого поточного обслуговування", - написав Бейкер в колонці для Daily Mail.

Фото: instagram.com/sussexroyal

Британським платникам податків також довелося оплачувати персонал Гаррі і Меган, включаючи PR-команду, офісних працівників, секретарів і юристів. За 2 роки на це пішло $ 2, 2 млн. В $ 1,2 млн Бейкер оцінив витрати на подорожі, включаючи приватні рейси, якими Меган і Гаррі користувалися кілька разів.

Політик також вказав на величезні витрати на безпеку королівської родини. За його словами, до березня 2020 року Гаррі і Меган витратили на охорону $ 8,5 млн. "Набагато дорожче забезпечити індивідуальну охорону в незахищеному місці за межами Лондона, наприклад, в Фрогмор-котеджі, ніж в Кенсингтонському палаці", - пише Бейкер.

З чуток, Гаррі і Меган також отримують близько 2,5 мільйонів доларів на рік від принца Чарльза і його герцогства Корнуолл. "Чарльз може класифікувати цю надбавку Гаррі як бізнес-витрати, які не обкладаються податком. Це означає, що державний гаманець продовжить підтримувати Гаррі до тих пір, поки Чарльз буде використовувати цей підхід до фінансування сина", - зазначив Бейкер.

  • Меган Маркл програла перший суд проти таблоїдів, що опублікували її листа батькові. Герцогиня бореться з жовтою пресою, яка порушила її право на недоторканність приватного життя.
  • Принц Вільям і Кейт Міддлтон тим часом відсвяткували річницю весілля. 9 років тому Вільям і Кейт стали сім'єю, і ми зібрали їхні кращі фото.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.