Лайм

Маша Єфросиніна згадала дитинство в Керчі і пояснила, чому багато кримчан підтримали РФ

Телеведуча дуже гостро переживала анексію Криму

Маша Єфросиніна в YouTube-програмі "Ходят слухи" розповіла, як дитинство в Керчі допомогло їй зрозуміти причину лояльності кримчан до російської анексії 2014 року.

"Коли я почула про це, я була вагітна, на 3 місяці. Я побігла в туалет і ридала. Було відчуття, що у мене забрали рідну людину. До цього я так сильно плакала тільки на батькових похоронах. І мій тато похований в Керчі, ми щороку їздили туди, а з часу анексії я не була в Криму жодного разу", - розповіла телеведуча.

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

Раніше в інтерв'ю Єфросиніна називала кримський народ назвала "тихим, мирним, але пристосовницьким". Вона впевнена, що будь люди іншими, віддати Крим вони б не дозволили. При цьому зірка розуміє, що могло спонукати багатьох жителів півострова відвернутися від України.

"Пам'ятаю, коли закінчувала 11 клас, дідусь в своєму кріслі каже: "Манянечка, що по тєлєку говорять?" Я відповідаю: "Не знаю". Різко весь телевізор став україномовним, і кримчани реально охрініли. Їх ніхто не підготував. Дідусь в той день напився. Його життя - це завод і телевізор. Тоді телевізор вимкнувся вдома, тому що ми не розуміли нічого. В школі у нас була одна година української мови на тиждень, і то можна було написати заяву на відмову. Як правило, всі писали, щоб можна було англійську підтягти, додаткові уроки математики взяти, - згадує Маша. - Це взагалі не робили для нас якоюсь метою і нормою життя. Українська подавалась як якась перешкода, порушення свободи. Потім ця бідність завжди: "Києву не до нас! Всі кораблі проходять повз нас, повз Керченську затоку! Газу немає!"

Телеведуча розповіла, що у неї вдома часто не було комунальних зручностей, і невдоволення владою в Криму зберігалося незалежно від президентів.

"У моєму дитинстві не було газу, води і електрики. Як приготувати дітям їжу? А ще зима. Тато давав нам кожух, запалював свічку, ми робили уроки, а мама брала сухий спирт, розпалювала його і ставила вчора або позавчора приготований плов. І так жило багато сімей. Потім часи змінилися, але я віддаю собі звіт, чому стався цей підставний і фейковий референдум. І тому я плакала в туалеті, бо, напевно, могла собі це пояснити, - каже Єфросиніна. - Потрапили в те саме місце, де розігрівався плов на сухому спирті, і на цьому круто зіграли. Так, ми завжди в Криму і вважали, що нас десь обділили. Що Україні не до нас. По всій країні люди вважали, що президент повинен прийти і відразу все полагодити, але у кримчан це все було гіперболізовано".

  • Також Маша Єфросиніна розкритикувала бодіпозитив, назвавши його спекуляцією і виправданням ліні. Як приклад вона привела своію історію із зайвою вагою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях