Лайм

Жертви засудженого Харві Вайнштейна отримають від нього $ 19 млн

Компенсація покладається співробітницям компанії Вайнштейна

Жінки, які зазнали сексуального насильства і домагань з боку Харві Вайнштейна, отримають від нього майже $ 19 млн компенсації. Таке рішення задовольняє колективний позов робітниць опального кіномагната про порушення громадянських прав, прав людини і законів про підприємництво.

Фото: Getty Images

"Харві Вайнштейн і The Weinstein Company підвели своїх жінок-робітниць. Після всіх переслідувань, погроз та дискримінації жертви нарешті доб'ються справедливості", - цитує CNN заяву генерального прокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс.

$ 18 875 000 розподілять між "жінками, які стикалися з ворожими умовами праці, сексуальними домаганнями і дискримінацією за ознакою статі під час роботи в компанії Weinstein, а також з сексуальною наругою з боку Харві Вайнштейна". При цьому угоду ще має схвалити окружний суд і суд, який веде справу про банкрутство The Weinstein Company.

В рамках постанови жінок також звільнять від зобов'язань про нерозголошення перед The Weinstein Company. Тепер вони можуть вільно розповідати свої історії, не побоюючись розплати. "Ця угода є перемогою для кожної жінки, яка піддалася сексуальним домаганням, дискримінації, залякуванню або переслідуванням з боку свого роботодавця", - йдеться в заяві прокурора.

Вайнштейн, між тим, засуджений до 23 років ув'язнення за згвалтування і примус до сексу, і відбуває термін у в'язниці Венде в штаті Нью-Йорк.

  • Джастін Бібер вимагає $ 20 млн у двох жінок, які звинуватили його в сексуальному насильстві. Співак подав позов про дифамацію - поширення компрометуючих відомостей наклепницького характеру.
  • Відомого актора-саєнтолога звинуватили в згвалтуванні трьох жінок. Якщо звинувачення підтвердяться, йому загрожує до 45 років в'язниці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях