Лайм

Меган Маркл - 39. Як дружині принца Гаррі вдалося за пару років порушити майже всі традиції його сім'ї

Навіть після "Мегзіту" Маркл залишається однією з найбільш обговорюваних членів королівської родини

4 серпня 39 років виповнюється Меган Маркл - американській актрисі, яка в 2018 році вийшла заміж за принца Гаррі і за пару років перекроїла всі традиції британської королівської родини. theLime згадує найяскравіші випадки, коли дії Меган і Гаррі йшли врозріз з протоколом, відводячи їх до безпрецедентної відмови від королівських посад.

Фото: Getty Images

Королівське Різдво

Щороку на Різдво королівська родина збирається в Норфолку в приватному маєтку Єлизавети II. Згідно з протоколом, бути присутніми на святі можуть тільки королівські особи та їхнє подружжя. Навіть Кейт Міддлтон в 2010 році не дозволили провести Різдво з родиною свого нареченого Вільяма, але для Меган в 2017-му зробили виняток. Маркл стала першою нареченою, яка, на прохання Гаррі, була присутня на королівських різдвяних зустрічах.

Любов без правил

Раніше членам королівської родини не дозволялося вступати в шлюб з розведеними. Принцесі Маргарет (сестрі Єлизавети II) довелося розірвати стосунки з Пітером Таунсендом, а Едуард VIII зрікся престолу, щоб одружитися з американською світською левицею Уолліс Сімпсон. Першим традицію порушив батько Гаррі, принц Чарльз, який одружився з Каміллою Паркер-Боулз в 2005 році. Закоханий Гаррі пішов далі: Меган Маркл - перша жінка змішаної раси, що вступила в шлюб з членом королівської родини (її мати Дория Рагланд - афроамериканка). Крім того, Гаррі став першим принцом, який вінчався з розлученою жінкою в церкві (з 2011 по 2013 році Меган була дружиною кінопродюсера Тревора Енгельсона).

Сучасна наречена

З часів королеви Вікторії в британській королівській родині панували забобони, що травень - нещасливий місяць для весілля. Меган і Гаррі зважилися зв'язати себе узами шлюбу 19 травня, і їхня весільна церемонія з афро-американським єпископом і євангельським хором у багатьох аспектах йшла врозріз з традиціями. Наречена в елегантній сукні увійшла до каплиці одна: її батько Томас Маркл не приїхав на весілля після скандалу з папараці. "Вона дійсно привносить сучасність в королівську родину. Це так надихає: герцогиня Сассекська, що йде до вівтаря сама, - прокоментувала вихід Меган редактор Vogue Анна Вінтур. - Вона виглядала втіленням сучасної жінки, а потім я подивився на її надзвичайно красиву і горду матір на лаві, і зрозуміла, що це новий день для британської королівської родини".

Меган Маркл з матір'ю Доріей Рагланд Фото: Getty Images

Окільцьований Гаррі

Принц Гаррі, на відміну від своїх найближчих родичів-чоловіків, носить обручку. Чоловік Єлизавети II, принц Філіп, все життя обходився без кільця, принц Чарльз своє сховав на мізинці під іменною печаткою, а принц Вільям одягав кільце всього раз, на власному весіллі. Гаррі, проте, свою обручку не знімає з дня весілля з Меган Маркл.

Публічні прояви почуттів

Королівський фотограф Тім Рук, який більше 25 років знімав членів королівської родини, зізнався, що Гаррі і Меган - найніжніша пара серед усіх, з ким йому доводиться мати справу. "У порівнянні з Кейт і Вільямом, вони набагато ніжніші на публіці. Можливо, це пов'язано з тиском на Вільяма, який стане наступним королем. Ми не часто бачимо, щоб принц Вільям і герцогиня Кембриджська трималися за руки, але Гаррі і Меган роблять це незалежно від присутності камер", - сказав він виданню Insider.

Фото: Getty Images

Політичні висловлювання

Члени королівської родини зазвичай не розповідають про свої стосунки, поки вони не заручені і не одружилися, але Меган висловлювала свою любов до Гаррі на самому початку їхнього роману. Більш того, вона кілька разів висловлювалася про політику, порушуючи королівський протокол мовчання. В інтерв'ю і на зустрічах Маган згадувала про рухи #MeToo і Time's Up, про фемінізм, расизм, а також проявила публічний інтерес до референдуму про легалізацію абортів в Ірландії.

Конфіденційність - перш за все

Меган і Гаррі не випускали офіційних сувенірів, щоб відсвяткувати народження сина Арчі. Вільям і Кейт, слідуючи королівській традиції, робили це для всіх своїх дітей, але герцог і герцогиня Сассекські вважали це правило занадто комерційним. Також Меган вирішила публікувати фотографії новонародженого Арчі через кілька днів після пологів, тоді як принцесу Діану і Кейт Міддлтон фотографували вже через кілька годин після пологів на сходинках лікарні.

Фото: Getty Images

Сьогодні вже неважливо, наскільки уважно Меган Маркл дотримується королівського протоколу, адже в січні 2020 року герцог і герцогиня Сассекські вирішили відступити від королівських обов'язків і стати фінансово незалежними. За словами Гаррі, це радикальне рішення було продиктоване бажанням захистити сім'ю від настирливої уваги преси, переслідування якої колись згубили його матір, принцесу Діану. Але навіть після переїзду в Лос-Анджелес Меган не розчинилася в натовпі селебріті: вона судиться з британськими таблоїдами, що опублікували її особистого листа батькові, працює над запуском благодійного фонду Archewell і залишається однією з найпомітніших жінок британської королівської родини.

  • 39 років тому принц Чарльз одружився на Діані. Розповідаємо, чому їх весілля назвали одним з найбільш лицемірних подій в історії британської королівської сім'ї.
  • 67 років тому в Британії коронували Єлизавету II. У важкій короні і розшитому золотом сукню Єлизавета II вперше вийшла до народу в статусі королеви. Згадуємо, як це було .

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях