Лайм

Фотограф створив унікальний проект, який розкриває всю правду про селфі

Автор проекту робив колажі щодня протягом двох місяців

Фотограф з Санкт-Петербургу Сергій Строітелев створив проект "Портрет покоління", в якому показує наскільки одноманітні селфі людей, які отримують найбільше лайків в соціальних мережах.

Ідея створити проект прийшла хлопцеві під час відвідування соцмереж. Розглядаючи "найзалайканіші" знімки користувачів, фотограф зрозумів, наскільки одноманітно люди поводяться в кадрі, пише Bird In Flight. У спробі виглядати красиво люди вибирають майже однакові пози, жести і усмішки.

Фото: facebook.com/sergei.stroitelev

"Я бродив по просторах декількох популярних соцмереж і дивився на обличчя незнайомців - які мешкають десь далеко або живуть зі мною по сусідству. Іноді після двох проведених таким чином годин я не міг згадати жодного обличчя з тисячі побачених: вони зливалися в колаж у мене в голові. Так прийшла ідея зробити цей проект", - поділився Сергій.

Фото: facebook.com/sergei.stroitelev

Щодня протягом двох місяців Строітелев завантажував 100 кращих селфі з соцмереж і об'єднував їх в колаж, просто накладаючи в фоторедакторі одне фото на інше, використовуючи однаковий рівень прозорості.

"Я був вражений, наскільки легко деякі знімки лягають один на одного - в спробі виглядати приголомшливо автори фотографій поводяться дуже стереотипно, вибираючи майже однакові пози, жести і усмішки", - зазначив автор проекту.

Фото: facebook.com/sergei.stroitelev

Фото: facebook.com/sergei.stroitelev

Фото: facebook.com/sergei.stroitelev

Фото: facebook.com/sergei.stroitelev

Фото: facebook.com/sergei.stroitelev

Фото: facebook.com/sergei.stroitelev

  • Фотограф з Вірменії створює дивовижні макрознімки очей тварин. Дивлячись на його роботи, можна сказати, що очі - не просто дзеркало душі. Це невідомі планети, кратери, льодовики, чорні діри.
  • Фотограф Джей Вайнстайн подорожує світом і робить портрети незнайомців для свого проекту під назвою "Я просто попросив їх посміхнутися". Він просить випадкових людей позувати в природному стані та з посмішкою. Якщо порівняти два фото - різниця вражає.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм