Лайм

5 простих овочів, які виглядають часом, як знахідки з космосу

Найдивніші овочі в світі

Іноді звичайні продукти можуть виглядати, як справжні інопланетні знахідки. У цьому матеріалі ми розповімо вам про 5 овочів, які точно варто купити хоча б раз в житті просто заради інтересу.

Кольорова кукурудза. Якщо ви думаєте, що ці початки пофарбували якимись харчовими барвниками, ви дуже сильно помиляєтеся. Така унікальна кукурудза називається Glass Gem, і є дуже древнім сортом. Правда, зварити і з'їсти її не вийде, з цього сорту роблять борошно і попкорн, але не використовують його для варіння і готування страв.

Фото: instagram.com / inhabitatdesign

Капуста романеско. Природа дивовижна у своїх творіннях, чого тільки варта ця капуста, що наочно демонструє нам, що таке природні фрактали. Ця космічна рослина - не окремий вид водоростей або якийсь декоративний кактус, а всього лише "метис" брокколі і цвітної капусти.

Фото: instagram.com / southoftherivereats

Фіолетова солодка картопля. Ви напевно чули про те, що у картоплі є солодкі сорти, відомі також під назвою "батат". Їх часто використовують як для приготування різних страв і гарнірів, так і для створення десертів. Але ось вам оригінальний варіант - фіолетова солодка картопля, з якої роблять морозиво, кекси та інші солодощі.

Фото: instagram.com / tara_vanderpool

Різнокольорова цвітна капуста. Ця капуста є кольоровую в буквальному сенсі цього слова. Її не фарбують і нічим не обробляють, просто у цвітної капусти дійсно набагато більше природних відтінків, ніж ми звикли бачити на прилавках.

Фото: instagram.com / orangehomegrown

Китайський гіркий гарбуз. Цей незвичайний овоч росте в Азії, і місцеві знають, що дуже важливо вміти правильно його готувати. Адже цей гарбуз на смак жахливо гіркий, а його сік і взагалі є отруйним. Також з плодів цього дерева роблять різні лікарські препарати.

Фото: instagram.com / shanxiazhaoshilang

  • Вірменський фотограф Сурен Манвелян створює дивовижні макрознімки очей тварин. Дивлячись на його роботи, можна сказати, що очі - не просто дзеркало душі. Це невідомі планети, кратери, льодовики, чорні діри. Такі загадкові, зачаровуючі і трохи лякаючі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм