Лайм

Контракт з Sony Music і похвала від Ештона Кутчера: як склалася доля переможниці "Х-фактора" Аїди Ніколайчук

Чим сьогодні займається співачка

У 2012 році переможницею відомого українського вокального шоу "Х-фактор" стала талановита дівчина Аїда Ніколайчук. theLime вирішив згадати історію співачки і з'ясувати, чим вона займається сьогодні.

Майбутня зірка народилася 3 березня 1982 року в звичайній родині в Одесі. Мама - кравчиня, а батько - фахівець з комп'ютерів. Коли дівчинці було 10 років, батьки вирішили розлучитися.

Фото: instagram.com / aidanikolaychuk

Зі шкільних предметів Аїді найбільше подобалися музика і малювання, а також вона займалася єдиноборствами, ходила на хор і танці. Після 9-го класу дівчина поступила в швейний коледж. Приблизно тоді ж Аїда Ніколайчук познайомилася з хіп-хоп групою і стала в ній бек-вокалісткою. У 2002 році дівчина пішла з групи.

Музика майже зовсім зникла з її життя - вона вийшла заміж, народила сина Максима і бралася за будь-яку роботу, яка приносить гроші в сім'ю. Зазначимо, що перед тим, як взяти участь в проекті, дівчина працювала касиром в магазині жіночого одягу.

У 2011 році Аїда Ніколайчук вирішила спробувати свої сили і прийшла на кастинг 2 сезону українського вокального шоу "Х-фактор" - там вона виконала пісню російської співачки Поліни Гагаріної "Колискова". Після одноголосного рішення суддів Ніколайчук пройшла в тренувальний табір. На цьому етапі в результаті невдалого виступу "в трійці" вона покинула проект. Але навіть після цього відео її виступу на кастингу набрало рекордну кількість переглядів на YouTube, завдяки чому Аїда прийняла рішення йти далі.

До слова, відомий американський актор і продюсер Ештона Кутчер похвалив виступ Аїди на кастингу другого сезону "Х-фактора", написавши на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: "Іноді те, що здається занадто гарним, щоб бути правдою, виявляється правдою".

У третьому сезоні проекту Аїда пройшла етап тренувального табору і потрапила в число кращих конкурсантів у категорії "Старше 25", наставником якої був продюсер Ігор Кондратюк. На етапі "візиту до суддів" Аїда виступила перед всесвітньо відомим поп-виконавцем Томасом Андерсом, після чого потрапила в трійку кращих виконавців своєї категорії. Подальшим етапом змагань були прямі ефіри.

Під час дев'яти раундів фінального змагання вона виконала композиції Барбари Стрейзанд "Woman in love", Spice Girls "Viva Forever", "Любов чарівна країна" Валентини Пономарьової, "Color of the Night" Лорен Крісті, "Самотня" Ірини Білик.

Дівчина дуже полюбилася глядачам - Аїда жодного разу не потрапляла в номінацію, завоювала на проекті титул кращого вокаліста України і винагороду в розмірі двох мільйонів гривень.

Фото: instagram.com / aidanikolaychuk

Після перемоги Аїда підписала контракт з найбільшою компанією звукозапису Sony Music. Вона почала активно виступати, записувати нові музичні композиції, знімати кліпи, брати участь в соціальних і культурних проектах.

У травні 2013 року вона підготувала і випустила дебютний сингл "На твоїй планеті", а також представила в рідному місті прем'єрну концертну програму "Десь на межі мрії".

У листопаді того ж року вийшов другий кліп співачки під назвою "Не обіцяй". 14 грудня 2013 року Аїда Ніколайчук випустила свій перший альбом "Ми під одним небом".

Фото: instagram.com / aidanikolaychuk

В кінці літа 2014 року Аїда розірвала контракт з Sony Music і розпочала співпрацю з новою командою. 29 вересня вийшла пісня "Музика", яка ознаменувала новий період у творчості Аїди Ніколайчук.

У 2015 році співачка взяла участь у благодійному аукціоні, організованому в рамках фестивалю Lady Fest з метою допомоги тяжкохворим дітям. Вона передала до фонду "Таблеточки" картину власного авторства і виступила з вокальним номером.

Фото: instagram.com / aidanikolaychuk

У 2016 році співачка опинилася серед претендентів на поїздку до Стокгольма на Євробачення. З піснею "Inner Power" вона пройшла до півфіналу Національного відбору, але до фіналу не потрапила.

У той же рік співачка вийшла заміж за білоруського мотогонщика Микиту Подільського, який був молодшим за неї на 12 років. Однак цей шлюб протримався всього два роки. Як зазначила Аїда в одному з інтерв'ю, "кілька років так званого сімейного життя - це була всього лише ілюзія щастя і суцільні емоційні гойдалки". Остаточно пара розпалася після того, як співачка втратила їх спільну дитину.

Фото: instagram.com / aidanikolaychuk

У 2019 році Ніколайчук спробувала повернутися на сцену після довгої перерви.

Фото: instagram.com / aidanikolaychuk

Сьогодні співачка активно ділиться подробицями свого життя в соціальних мережах, публікує особисті фото, б'юті-секрети, а також роздуми про життя і ситуацію в світі.

Також Ніколайчук захоплюється мотоспортом.

Фото: instagram.com / aidanikolaychuk

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм