Лайм

У Британії найстаріша жінка-листоноша пішла на пенсію після 80 років служби

Пошта була її життям

Мешканка Великобританії 93-річна Кей Уайт працювала листоношею майже все своє життя. І тільки після 80 років роботи в поштовому відділенні жінка вирішила піти на пенсію.

Як пише BBC, британка почала працювати на пошті в селі Клейверлі в графстві Шропшир, коли їй ледь виповнилося 14 років. Згодом вона стала главою поштового відділення і до сьогоднішнього дня пропрацювала на цій посаді. Керувати персоналом пенсіонерці допомагала 75-річна племінниця Енн Мейдлі.

Кей Уайт Фото: Kay White

"Я взагалі не думала, що доживу до сьогоднішнього дня, - зізнається Уайт. - Думала, що помру і відділення продадуть, і мені не доведеться з усім цим зіткнутися".

Місцеві жителі полюбили Кей і зізнаються, що дуже сумуватимуть. "Хтось просто заходив привітатися та поговорити з нею", - говорить сільський священик Гаррі Уорд.

Фото: Kay White

Уайт прийшла на пошту на прохання своєї матері. "У ті часи, якщо мати говорила тобі щось зробити, ти робив це беззаперечно, ось так я тут і опинилася", - згадує найстарша жінка-листоноша.

Фото: Kay White

Згодом пошта стала справою всього її життя. У 2010 році Уайт нагородили орденом Британської імперії за заслуги перед суспільством.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм