Лайм

Засновник Twitter пояснив "вічний бан" Дональда Трампа - тепер він боїться за свободу Інтернету

Джек Дорсі розповів про скандальне блокування президента США

Після заворушень в Капітолії США акаунти Дональда Трампа в соцмережах заблокували: Facebook зробив це до кінця його президентського терміну, а Twitter - назавжди. Тепер глава Twitter Джек Дорсі прокоментував своє рішення і його можливі наслідки.

Дорсі назвав блокування Трампа "правильним вчинком", який водночас став провалом Twitter. Глава компанії не радий і не пишається забороною, оскільки його платформа "не змогла забезпечити здорове спілкування".

Фото: Twitter

Дорсі повторив, що президента видалили з Twitter після чіткого попередження. "Ми прийняли рішення, послуговуючись найбільш достовірною інформацією, яка у нас була, про погрози фізичної безпеки як в Твіттері, так і за його межами", - сказав він.

Також бізнесмен визнав, що цей прецедент загрожує вільному і безкоштовному Інтернету.

"Необхідність блокування облікового запису має серйозні наслідки. Хоча є явні і очевидні винятки, я вважаю заборону нашою нездатністю забезпечити здорове спілкування, - написав Дорсі. - [Ці дії] нас розділяють. Вони обмежують можливість прояснення, спокутування і навчання. І створюють прецедент, який здається мені небезпечним: влада окремої людини або корпорації над частиною глобального суспільного обговорення".

Він відповів на звинувачення в цензурі і погодився, що у людей є привід для обурення. "Нам потрібно більше прозорості в наших діях по модерації. Все це не має підривати вільний і відкритий глобальний Інтернет", - написав він.

Тим часом обраний президент США Джо Байден хоче, щоб Facebook, Twitter та інші соціальні платформи робили більше для боротьби з розпалюванням ненависті і фейковий новинами, пише BBC. Раніше він заявляв, що хоче скасувати закон, що захищає соцмережі від судового переслідування за те, що публікують їхні користувачі.

  • Раніше стало відомо, що акаунти підлітків в TikTok стану т приватними. Бачити і коментувати їх зможуть тільки схвалені користувачі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм