Лайм

Добірка страшних фільмів та серіалів, які можна подивитися на Хелловін-2023

Створіть моторошну та веселу атмосферу свята

Кінець жовтня вже традиційно наповнений містичною атмосферою, адже в ніч з 31-го на 1 листопада відзначають Хелловін. Розповідаємо, які фільми та серіали можна подивитися ввечері, щоб перейнятися духом свята. Вони пропонують суміш страху, гострих відчуттів та гумору, розраховану на різні смаки та вікові групи.

"Хелловін" (1978)

Цей класичний слешер режисера Джона Карпентера вперше представив культового персонажа у масці Майкла Майєрса та встановив стандарт сучасного жанру жахів.

Читайте на тему: Як прикрасити будинок на Хелловін: 11 креативних ідей з підручних засобів.

Кадр із фільму "Хелловін" Фото: Getty Images

"Жах перед Різдвом" (1993)

Анімаційний мюзикл, створений Тімом Бертоном, поєднує в собі теми Хелловіна та Різдва. Він став улюбленою святковою класикою для дітей та дорослих.

"Сяйво" (1980)

Екранізація роману Стівена Кінга Стенлі Кубріком – шедевр психологічного хорору. У фільмі Джек Ніколсон зіграв популярного письменника, що впадає в шаленство в ізольованому готелі, після чого полює на свою родину.

Кадр із фільму "Сяйво" Фото: Getty Images

"Фокус-покус" (1993)

Ця сімейна комедія розповідає історію трьох сестер-відьом, які воскресають у ніч Хелловін. Фільм став улюбленою частиною традицій Хелловіна для багатьох людей.

Читайте також: Немає костюма на Хелловін? Ось 10 ідей макіяжу, що його замінить.

"Бітлджус" (1988)

У цьому комедійному фільмі жахів режисера Тіма Бертона розповідається про химерного і пустотливого привида на ім'я Бітлджус, який допомагає нещодавно померлій парі переслідувати нових мешканців їхнього колишнього будинку.

"Привиди будинку на пагорбі"

Лякаючий серіал Netflix заснований на класичному романі жахів Ширлі Джексон. Він пропонує складну і глибоко тривожну історію про привидів, а також має сильний акцент на сімейних стосунках.

"Американська історія жахів"

У цьому серіалі-антології, створеному Райаном Мерфі, у кожному сезоні представлена різна сюжетна лінія та набір персонажів. Він зачіпає широкий спектр тем жахів і відомий своїм унікальним стилем.

Читайте також: Що можна приготувати на Хелловін: рецепт солодких булочок з гарбузом та карамеллю.

Фото: https://www.instagram.com/ahsfx/

"Баффі - винищувачка вампірів"

Цей класичний серіал поєднує в собі надприродні елементи з дотепними діалогами та сильним розвитком персонажів. Ідеально підходить для тих, хто любить суміш жахів та гумору.

Кадр із серіалу "Баффі - винищувачка вампірів" Фото: Скріншот

"Секретні матеріали"

Цей серіал поєднує у собі жахи, наукову фантастику та детектив у розслідуваннях агентів ФБР Фокса Малдера та Дани Скаллі. Він відомий своїми моторошними та загадковими епізодами, і ввечері на Хелловін ви можете подивитися кілька серій навмання.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм