Лайм

Хіт Леді Гаги і Бредлі Купера Shallow звинуватили в плагіаті: чому співачці варто на це "забити"

Заробити на імені Леді Гаги вирішив маловідомий співак із США

Маловідомий співак загрожує Леді Газі багатомільйонним позовом, стверджуючи, що вона "вкрала" його мелодію і перетворила на хіт "Shallow".

Видання Page Six повідомляє, що дев'ятикратна володарка "Греммі" отримала загрозу від юриста американського виконавця і автора пісень Стіва Ронсена. Причиною претензії став основний гітарний риф "Shallow", нібито скопійований з його пісні "Almost" 2012 року.

Ронсен і його адвокат Марк Д. Шіріан просять «мільйони і мільйони» доларів для врегулювання питання, погрожуючи оприлюднити свої претензії. Команда Гаги, в свою чергу, називає це "нахабним вимаганням".

33-річна Гага найняла нью-йоркського адвоката Оріна Снайдера, який заявив, що суперзірка не поступиться в суперечці.

"Ронсен і його адвокат намагаються легко заробити на імені успішної людини. Це ганебно і неправильно. Я вітаю Леді Гагу за те, що у неї вистачило мужності і чесності виступити від імені популярних артистів, які стали жертвами таких претензій. Якщо пан Шіріан продовжить справу, Леді Гага буде боротися з ним, і здобуде перемогу", - впевнений він.

Ронсен, в свою чергу, наполягає, що автором мелодії є саме він, а Леді Гага включила її в свою пісню "Shallow", яку пізніше записала разом з актором Бредлі Купером.

Команда юристів Гаги зазначає, що пісня Ронсена зовсім не схожа на "Shallow", але послідовність з трьох акордів (G, A, B), яку той приписує собі, дуже поширена, і її можна почути в різних музичних творах. Наприклад, в популярній пісні групи Kansas "Dust In The Wind", випущеної в 1978 році.

Хто такий Стів Ронсен, який звинуватив Леді Гагу в плагіаті

Стів Ронсен - вокаліст, автор пісень і гітарист в гастролюючій групі з Нашвіллу. У 2012 році він випустив сольний альбом, куди увійшла пісня "Almost", яку він називає прообразом "Shallow".

«Прагнучи полюбовно вирішити це питання, мій офіс надав юридичній команді Леді Гаги офіційну доповідь відомого і шанованого музикознавця і професора, який визначив, що існує значна темпова, мелодійна, ритмічна і гармонічна схожість між двома рифами обговорюваних пісень. Команда Леді Гаги ще не надала моєму офісу звіт музикознавця, який ми просили кілька разів", - заявив адвокат Ронсена Марк Д. Шіріан.

Хто і коли написав пісню "Shallow"

Лірична балада "Shallow" була записана Леді Гагою і Бредлі Купером в 2018 році. Вона увійшла в саундтрек до мелодрами "Зірка народилася", в якій Гага і Купер виконали головні ролі. Пісня стала основою для печальної лав сторі, показаної у фільмі.

Авторами "Shallow" є Леді Гага, продюсер Марк Ронсон (не має ніякого відношення до Стіва Ронсена), учасник групи Dirty Pretty Things Ентоні Россомандо і Ендрю Уайетт з Miike Snow.

"Коли ми придумували цю пісню з Марком, Ентоні і Ендрю, це відрізнялося від будь-якого іншого досвіду, що у мене був при написанні композицій. У студії була серйозна атмосфера. Я сиділа за піаніно, у кожного з них була гітара, і ми почали придумувати тексти і розмовляти один з одним, - розповіла Леді Гага виданню LA Times. - Ця пісня - справжня розмова між чоловіком і жінкою. Але ми не знали про це, коли починали ".

"Це пісня, яка дає вам крила, щоб літати, - додала Гага. - Вона, по суті, надихає обох героїв фільму "Зірка народилася" бути по-своєму безстрашними ".

Купер і Гага виконали "Shallow" на церемонії вручення премії "Оскар", де також виграли приз за "Кращу оригінальну пісню до фільму". До цього "Shallow" вже отримала "Золотий глобус" і дві премії "Греммі".

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм , щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймСкандал
Теги:

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси