Лайм

Мадонні - 61: топ 10 скандалів за участю співачки, які зробили її світовою знаменитістю

Мадонна вміє бути епатажною, і підтверджує це із року в рік

16 серпня Мадонні виповнився 61 рік. За 40 років кар'єри вона багато разів кидала виклик суспільній думці, перетворившись на одну з найбільш обговорюваних знаменитостей в світі. На честь дня народження співачки зробили для вас добірку її найбільш вражаючих витівок.

1984: виступ Мадонни на MTV Music Awards

Під час першого живого виконання суперхіта "Like A Virgin" на церемонії вручення премії MTV Video Music Awards Мадонна з'явилася у сукні нареченої, стоячи на великому весільному торті. Однак під час виступу у співачки злетів туфель, і замість того, щоб скромно продовжити номер, вона спустилася на сцену і влаштувала шоу, яке, як вважається, зробило її світовою суперзіркою.

Мадонна лягла на сцену і почала кататися по підлозі. Під час цього дійства її плаття задралося, і глядачі церемонії побачили нижню білизну. Для 1984 року така відвертість була неймовірно скандальною, але пізніше виступ було відзначено як один із знакових в історії каналу MTV.

28 років по тому Мадонна нарешті розкрила причину свого скандального танцю на сцені MTV. "Я втратила взуття і подумала: "О боже, як мені його повернути? Я вирішила прикинутися, що так задумано. Кинулася на підлогу, перекотилася і потягнулася за туфлею. І в цей час плаття піднялося, і стало видно білизну. Я цього не хотіла", - розповіла зірка.

1986: вихід пісні "Papa Do not Preach"

Композиція "Papa Do not Preach", виконана від імені вагітної дівчинки, яка вирішила залишити дитину, викликала в суспільстві бурхливу дискусію. На цей раз консервативні сили, які зазвичай засуджували Мадонну, аплодували її "пропаганді материнства". Американська федерація планування сім'ї, в свою чергу, розкритикувала її за те, що підліткова вагітність в пісні представлена як щось "круте". Виконавчий директор організації відмовляв радіостанції від ротації хіта, вважаючи, що Мадонна має на підлітків більше впливу, ніж будь-який інший артист.

Мадонна проігнорувала заклики напоумити дітей, залишившись осторонь від дебатів.

"Ця пісня відповідає моєму особистому духу протистояння чоловічому авторитету, будь-то Папа, Католицька церква, або мій батько з його консервативними, патріархальними поглядами", - заявила співачка, підкресливши, що жінки повинні самі вибирати свій шлях.

1989: вихід кліпу "Like a Prayer"

У кліпі "Like a Prayer" можна побачити релігійні образи, танець Мадонни перед палаючими хрестами і поцілунок чорношкірого святого. До виходу музичного відео пісня використовувалася в рекламі "Пепсі", але після того, як кліп викликав бурхливі суперечки, корпорація розірвала контракт зі співачкою.

"Якщо у вас вийшла реклама, яка збиває з пантелику людей, є сенс її зупинити", - сказав представник компанії. Але довічне протистояння Мадонни з Ватиканом і її складні стосунки з католицизмом тільки почалися - і не припиняються досі.

Режисер відео Мері Ламберт в інтерв'ю Rolling Stone розповіла, що її метою було "змусити людей переосмислити свої візуальні орієнтири і дійсно викорінити забобони".

1990: заборона музичного відео "Justify My Love"

Канал MTV відмовився випустити в ротацію музичне відео Мадонни "Justify My Love", в якому зображена пансексуальна оргія з її тодішнім хлопцем Тоні Уордом і іншими чоловіками і жінками. Сьогодні відео теж сприймається як дуже сексуальне, але в 1990 році його підносили як "загрозу хлопчикам і дівчаткам Америки".

Мадонна не розгубилася і випустила відео як сингл на VHS. Касета мала повністю чорну обкладинку, але незважаючи на лаконічний дизайн, реліз 4 рази став платиновим і був проданий тиражем більше мільйона копій за ціною 9,98 доларів за штуку.

1993: концерт Мадонни в Пуерто-Ріко

У 1993 році Мадонна мала прибути в місто Сан-Хуан на концерт, який був частиною її шоу "Girlie Show Tour". Деякі люди, що боялися впливу співачки на дітей, вимагали скасувати концерт. Навіть уряд, будучи не в змозі це зробити, погодилося з тим, що вплив Мадонни - згубний. Діти були не згодні, квитки на шоу розкупили миттєво, і релігійним групам довелося задовольнитися пікетами.

У відповідь на скандал Мадонна під час концерту потерла прапором Пуерто-Ріко свою промежину, ще сильніше обуривши уряд і інші організації. Губернатор не став просити у неї вибачення, заявивши, що це все одно що "трусити груші з в'яза".

1994: Мадонна на шоу Девіда Леттермана

З красномовним ведучим вечірнього шоу Девідом Леттерманом нелегко впоратися, але в 1994 році Мадонні вдалося не тільки переспорити, але і вивести його з себе. Коли Леттерман почав розпитувати її про сексуальне життя, Мадонна обізвала його "хворим лайном", за чим послідували 20-хвилинні "дебати", які навряд чи варто слухати дітям до 16 років. У певний момент співачка навіть запропонувала Леттерману понюхати її нижню білизну.

У 1996 році Мадонна розповіла журналу Spin, що продюсери шоу насправді заохочували її лаятися і підколювати ведучого, але сам він про це не знав.

"Я вийшла і почала це робити, а Девід сказився. Але те, як він мене представив, було принизливим, то ж все було справедливо", - розповіла зірка.

2003: Додати поцілунок з Брітні Спірс і Крістіна Агілера

Майже через 20 років після свого першого скандального виступу на церемонії нагородження MTV Video Music Awards Мадонна знову наробила шуму, виконавши пісню з Брітні Спірс і Крістіною Агілерою. Цього разу ніхто не втрачав туфлю, але перед імпровізованою каплицею на сцені Мадонна поцілувала Брітні Спірс в губи, а потім і Крістіну Агілеру.

2006: тур "Confession"

Під час свого туру "Confession" Мадонна влаштувала чергову провокацію для католицької церкви. Під час виконання пісні "Live to Tell" співачка прикувала себе до дзеркального розп'яття, надівши терновий вінець. Релігійні лідери були незадоволені, але Мадонна пізніше роз'яснила: відповідно до задуму, її сповідь відбувалася на розп'ятті, з якого вона пізніше спустилася.

"Це не глузування над церквою", - запевнила вона.

2015: поцілунок Мадонни з Дрейком

У 2015 році на фестивалі Coachella Мадонна вирішила нагадати про свою любов до поцілунків, замінивши Брітні і Крістіну іншим популярним виконавцем, Дрейком. Той, здавалося, був захоплений зненацька публічною демонстрацією почуттів, і вираз його обличчя згодом був не зовсім приємним.

2018: Мадонна оголошує себе Майстром

У кліпі на пісню The Carters "Apeshit" Jay-Z і Бейонсе ходять серед творів Лувра і стверджують своє панування над євроцентричним мистецтвом. На тлі цієї потужної заяви Мадонна необдумано пожартувала. У Instagram вона опублікувала фотошоп-версію кадру, коли Jay-Z і Бейонсе дивляться на картини - тільки тут картини замінені обкладинками її альбомів. Вона підписала знімок: "Вчіться у Майстра". Шанувальники Бейонсе відреагували бурхливо, після чого Мадонна змінила підпис. Але пост все-таки зберегла.

  • Актрисі Холлі Беррі виповнилося 53 роки. На честь свята зірка фільмів "Бал монстрів", "Люди Ікс" і "Джон Вік 3" опублікувала в Інстаграмі спокусливу фотографію в мокрій майці.
  • Кім Кардашьян показала, як виглядала в буремні 90-ті: і це дві абсолютно різні людини.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси