Лайм

Dior видалив ролик з Джонні Деппом через скандал: актор захистив рекламу

Нову рекламну кампанію Dior звинуватили в культурному привласленні та неповазі до американських індіанців

Минулого тижня Dior представив нову рекламу парфумів "Sauvage" з Джонні Деппом у головній ролі. У ролику під назвою "Ми - земля" Джонні грав на гітарі в пустелі, в той час як його колега - актор з племені сіу, що живе в резервації "Роузбад", виконував танець в традиційному для індіанців головному уборі і вбранні.

Зрештою критики і користувачі соціальних мереж рознесли роботу режисера Жана-Батіста Мондино вщент, а Dior звинуватили в зневажливому ставленні до корінних народів Америки, культурному привласненні і клішованному зображенні американських індіанців. В результаті Dior видалив рекламу, але Депп вирішив пояснити свою точку зору.

"Очевидно, що тизер - це дуже концентрована версія рекламного фільму. Сам же фільм [критики] ніколи не бачили, - сказав він виданню The Hollywood Reporter. - У ньому не було і не могло бути ніяких безчесних намірів. Фільм був знятий з великою повагою до корінних народів не тільки Північної Америки, а й усього світу."

Джонні Депп висловив жаль, що комусь реклама здалася образливою.

"Шкода, що люди одразу ж кинулися в атаку і зробили такі висновки, - сказав актор. - У будь-якому випадку, це їх висновки".

З червня 2015 року Джонні Депп є обличчям компанії "Christian Dior Fragrances". Він стверджує, що остаточного рішення щодо реклами ще не було, але творчий колектив планує зустрітися з ображеними критиками і сподівається прийти до позитивного висновку.

"Я можу запевнити вас, що фільм був знятий з великою повагою і любов'ю до корінних американських народів, щоб пролити на них світло. Вони не отримували достатньо допомоги від уряду Сполучених Штатів, - розповів Депп. - Ідея так само чиста, як і раніше, тому ми дійдемо згоди, щоб всі були щасливі".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси