Лайм

Пропутінський репер Тіматі видалив новий кліп через рекордну кількість дизлайков: деталі скандалу

Користувачі YouTube не захотіли бачити на платформі черговий гімн російському уряду

Російський репер Тіматі видалив своє останнє музичне відео "Москва" всього через кілька днів після того, як воно отримало 1,48 мільйона дізлайков на YouTube. Видання Hollywood Reporter, яке називає Тіматі "пропутінським" і "прокремлівським" виконавцем, повідомляє, що рекордна кількість негативних відгуків допомогла кліпу увійти в 30 найбільш популярних музичних відео на платформі.


Тіматі і Володимир Путін

Реп в Росії став вкрай політизованим влітку 2019 року, коли влада відмовила в реєстрації кандидатам від опозиції на виборах в мерію Москви. Прихильники опозиції, такі як Face і Oxxxymiron, приєдналися до протестів, але Тіматі, який заперечував, що Кремль заплатив йому за пісню "Москва", традиційно є винятком.

У свій пісні Тіматі і Гуф хвалять пропутінського мера російської столиці Сергія Собяніна. Вона включає такі рядки: "Я не хожу на митинги не втираю дичь", "Тот самый город, что не проводит гей-парады" і "хлопну бургер за здоровье Собянина".

"Сьогодні модно скаржитися на уряд, але у мене є власна думка, - заявив Тіматі в Instagram. - Замість того, щоб йти на протести, ви працюєте і розвиваєтеся".


Тіматі і мер Москви Сергій Собянін

Але громадськість не вгамовувалася, кількість дизлайків била рекорди російського YouTube, і репер видалив кліп.

"Продовжувати чіпляти людей без приводу не хочу, і без мене проблем у кожного вистачає. Мені не потрібен цей срач точно, тому, дорогі друзі: Видаляю це відео щоб не продовжувати цю хвилю негативу. Мети образити будь-кого не було", - написав він в Instagram.

Відповіді користувачів соціальної мережі були далекими від приємних, а найбільш цензурні з них говорили: "Лясни бургера за упокій кар'єри, Тимур Ільдарович" (справжнє ім'я Тіматі - Тимур Юнусов).

Цікаво, що видаленням кліпу історія "Москви" не закінчилася. Як повідомляє телеканал "Дождь", на відео поскаржилися в ЦВК з приводу незаконної агітації. Оскільки воно з'явилося на YouTube в день тиші напередодні виборів, а Тіматі і Гуф розхвалювали Сергія Собяніна, активісти заявили, що ролик створили на замовлення чинного мера.

"Москва" - далеко не перше відео Тіматі, в якій він прославляє російську владу. Чотири роки тому репер випустив пісню під назвою "Мій найкращий друг - президент Путін", в якій кремлівський вождь названий "супергероєм".

Сам Путін називав реп загрозою російському суспільству.

"Реп і інші сучасні [види мистецтва] спираються на три стовпи - секс, наркотики і протест, - заявив він на засіданні президентської ради з культури і мистецтва. - Я найбільше турбуюся про наркотики. Це шлях до деградації нації".

У соціальних мережах багато критків чинної влади вже змонтували аматорські відео, де на пісню "Москва "накладені кадри побиття на опозиційних мітингах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймСкандал

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси