Лайм

Канадці візьмуть принца Гаррі і Меган Маркл з однією умовою: парі доведеться платити за все самим

Не всі канадці з радістю чекають переїзду герцога і герцогині Сассекських

Більшість канадців згодні з тим, щоби принц Гаррі і Меган Маркл жили в їхній країні - до тих пір, поки їм не доведеться за це платити. Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Ангуса Ріда.

В опитуванні взяли участь 1154 дорослих канадця. Рівно половина з них сказали, що їм все одно, якщо герцог і герцогиня Сассекські переїдуть в Канаду назавжди. Ще 39% опитаних позитивно відреагували на плани королівської пари. Але лише 5% погодилися, що потреби молодої сім'ї повинні оплачувати канадські платники податків. 73% твердо переконані, що принц Гаррі і Меган Маркл мають платити за все самі.

Незважаючи на скандал, принц Гаррі залишається в Канаді улюбленим членом королівської родини. До нього доброзичливо ставляться 69% опитаних - на 1% більше, ніж до його старшого брата принца Вільяма.

Канада - конституційна монархія, на чолі якої сьогодні стоїть королева Єлизавета II - монарх Британської співдружності націй. Хоча королева не володіє в країні верховними повноваженнями, 45% опитаних були б не проти відмовитися від цієї традиції.

Результати опитування вийшли слідом за скандальною статтею у великій канадській газеті The Globe and Mail. Видання заявило, що переїзд принца Гаррі і Меган Маркл в Канаду буде неконституційним.

"У відповідь на несподіване оголошення про розпливчасті плани принца Гаррі і Меган переїхати в Канаду, залишаючись при цьому частиною королівської родини, відповідь уряду Трюдо повинна бути простою і лаконічною: ні. Запрошуємо вас відвідати країну, але поки ви є старшими членами королівської родини, Канада не може дозволити вам залишитися. Це порушує невисловлене конституційне табу".

Згідно із заявою, переїзд Гаррі і Меган зіпсує багаторічну історію відриву Канади від британської політичної системи.

"Канада не Британія і ніколи нею не була. І ця країна давно зробила кроки, щоб показати це безпомилково ясно", - йдеться в статті.

  • Принц Гаррі, Меган Маркл і принц Ендрю можуть залишитися без охорони після відмови від королівських повноважень. Цілодобовий супровід поліції - дорога послуга, і "відставні" члени королівської родини можуть її втратити.
  • Тим часом принц Гаррі і принц Вільям відповіли на чутки про причини розколу в королівській родині. ЗМІ писали, що Вільям знущався над молодшим братом і його дружиною Меган Маркл.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси