Лайм

Суд над Гарві Вайнштайном: історії жінок, через яких йому загрожує довічне ув'язнення

Судові слухання у справі Вайнштейна в розпалі, і поки захист продюсера почувається дуже впевнено

22 січня в Нью-Йорку почався суд над Гарві Вайнштайном, якого звинувачують в двох згвалтуваннях, сексуальному посяганні і здійсненні злочинних дій сексуального характеру. Якщо провину продюсера визнають, йому загрожує від 5 років позбавлення волі до довічного ув'язнення. В основні матеріали кримінальної справи увійшли свідчення двох жінок: асистентки Мімі Хейлі і актриси Джесіки Манн. Ось, що наразі відомо про скандальний процес.

Історія Мімі Хейлі

У 2006 році Міріам (Мімі) Хейлі стала допомагати Гарві Вайнштайну на знімальному майданчику проекту "Злітно-посадкова смуга". 10 липня він запросив її в свою квартиру в Сохо, де, як вона стверджує, заштовхав у спальню і примусив до орального сексу. Кілька днів по тому дівчина прийняла від продюсера безкоштовний квиток на літак, щоб відвідати друга в Лос-Анджелесі. Коли вона повернулася і знову зустрілася з Вайнштайном в його готельному номері, він ще раз силою схилив її до сексу. Мімі Хейлі продовжувала спілкуватися з продюсером до 2017 року.

Захист Вайнштайна стверджує, що у них є любовні листи і СМС, в яких Хейлі домагається зустрічі з продюсером після інциденту в його квартирі, пише New York Times.

"Привіт! Хотілося б знати, чи буде у Гарві час побачитися зі мною перед від'їздом. Міріам", - йдеться в одному з них.

Колишня асистентка Вайнштайна Мімі Хейлі

Історія Джесіки Манн

Джесіка Манн, яка до 22 січня залишалася анонімною обвинувачкою, стверджує, що Вайнштайн згвалтував її в готелі в 2013 році, пише Newsweek.

До 25 років у жінки, яка мріяла стати актрисою, було кілька невеликих ролей в рекламі та незалежних фільмах, коли на вечірці вона зустріла Вайнштайна. Вона дала йому свій номер, і вони почали п'ятирічні стосунки, які закінчилися в 2017 році. Манн стверджує, що він згвалтував її 18 березня 2013 року в готелі DoubleTree в центрі Нью-Йорка. Наступного дня вона була присутня на прем'єрі фільму "Серпень: графство Осейдж" як гостя продюсера.

Захист представив лист Манн, датований 2017 роком. У ньому жінка зізнається продюсеру в коханні: "Я люблю тебе. Завжди любила. Але я ненавиджу відчувати себе варіантом для сексу на одну ніч".

Колишня актриса Джесіка Манн залишалася анонімною до 22 січня

Історія Аннабелли Шиорри

Ключовим свідком у справі проти Вайнштайна є актриса "Клану Сопрано" Аннабелла Шиорра. У 2017 році вона вперше розповіла ЗМІ про те, що на початку 1990-х в Нью-Йорку продюсер згвалтував її, після чого довгий час переслідував. Шиорра не змогла стати обвинувачкою Вайнштайна через закінчення терміну позовної давності, але її свідчення потрібні прокурорам для того, щоб довести хижацьку поведінку підсудного.

Актриса Аннабелла Шиорра

Шиорра - лише одна з чотирьох свідків, яких прокурори планують допитати в ході судового розгляду. Адвокат Вайнштайна Деймон Чероніс, в свою чергу, дав зрозуміти, що захист має намір перейти в наступ, використовуючи більше листів і СМС, які, нібито, доводять, що жінки вступали в зв'язок з продюсером заради вигоди.

Вайнштайн наполягає на тому, що будь-які сексуальні контакти з жінками були узгоджені. 22 січня біля суду він сказав журналістам, що почувається "дуже впевнено" у цій справі, пише Associated Press.

  • Більше 30 жінок погодилися відмовитися від позовів проти Гарві Вайнштайна. Сума угоди, яку уклав із ними захист продюсера, вражає.
  • Раніше наклав на себе руки колишній чоловік норвезької принцеси, який звинуватив Кевіна Спейсі в домаганнях. Письменник Арі Бен скаржився на самотність і проблеми з алкоголем.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси