Лайм

Харві Вайнштейну оголосили вирок - який термін отримав продюсер

Засуджений секс-злочинець проведе за гратами 23 роки

Харві Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі у в'язниці штату Нью-Йорк. Суддя Джеймс Берк, який головував на судовому розгляді, міг би засудити 67-річного Вайнштейна до мінімальних 5 років або максимальним 29 років, пише New York Times.

Фото: Getty Images

Всі шість жінок, які давали свідчення проти Вайнштейна, разом увійшли до зали суду, зайнявши місця в першому ряду, прямо за столом звинувачення. Поруч з ними сидів окружний прокурор Манхеттена. Ряди позаду Вайнштейна, який сидів в інвалідному візку, були в основному порожніми.

25 лютого суд присяжних визнав Вайнштейна винним в згвалтуванні актриси Джесіки Манн в готелі Midtown в 2013 році і примусі до орального сексу асистентки Міріам Хейлі в його квартирі на Манхеттені в 2006 році.

Нагадаємо, що в кінці 2017 року декілька американських видань, включаючи The New York Times і The New Yorker, опублікували викривальні статті про сексуальні зазіхання Харві Вайнштейна. З тих пір більше 90 жінок звинуватили його в проступках, включаючи домагання, недоречні дотики і згвалтування.

  • Раніше адвокати Вайнштейна просили суддю пожаліти продюсера. За їх словами, він не проживе в тюрмі більше 5 років, і будь-який серйозний вирок стане для нього довічним.
  • Більше 30 жінок погодилися відмовитися від позовів проти Харві Вайнштейна. Сума угоди, яку уклав з ними захист продюсера, вражає.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси